Nieuws

  • Gemeente krijgt bijdrage van provincie om woningeigenaren te helpen bij isoleren

    Op 1 juni 2023 werd bij OVG Genemuiden het startschot gegeven voor vier projecten van “Overijssel Verbouwt”. Eén van deze projecten is “Hulp aan woningeigenaren bij Isoleren”. Gemeente Zwartewaterland voert dit project uit en heeft hier voor de komende tweeënhalf jaar een provinciale bijdrage voor gekregen. Wethouder Harrie Rietman: “Met deze bijdrage kan de gemeente woningeigenaren blijven helpen bij het isoleren van hun woning en werken we de komende jaren toe naar een duurzamer Zwartewaterland.”

  • Premixenfabriek kan verder bouwen

    In april behandelde de rechtbank Overijssel in een openbare hoorzitting het beroepschrift van een inwoner van Hasselt. Het beroep was gericht tegen de bouw van een nieuwe premixenfabriek op het bedrijventerrein in Hasselt. De rechter heeft uitspraak gedaan en het beroep is ongegrond verklaard.  De verleende omgevingsvergunning kan in stand blijven. Dat betekent dat de inmiddels gestarte bouw van de fabriek mag worden voortgezet.

  • Gemeente maakt route Schans-centrum Zwartsluis toegankelijk

    De werkzaamheden zijn begonnen! Tussen woonzorgcentrum De Schans en het centrum van Zwartsluis worden momenteel obstakels weggenomen. Zo maakt de gemeente deze route toegankelijker. Wethouders Jan van der Poel en Maarten Slingerland gaven onlangs het startsein voor deze pilot.

  • Gemeente Zwartewaterland verkoopt grond voor 17 woningen in Hasselt om de Weede

    Burgemeester Eddy Bilder en algemeen directeur Alfred Bolks van VanWonen hebben hun handtekening gezet onder de verkoopovereenkomst van de grond voor de ontwikkeling van 17 duurzame en gasloze woningen in het project Langs de Weiden, in de wijk Hasselt Om de Weede. VanWonen ontwikkelt hier 11 rijwoningen en 6 levensloopbestendige woningen.

  • Gemeente start Spreekuur Relatie en Scheiding

    De gemeente Zwartewaterland start vanaf 8 juni met een spreekuur waar inwoners terecht kunnen met vragen over relatie en scheiding. Er is bijvoorbeeld aandacht voor hoe je een relatie leuk en ‘gezond’ kunt houden, hoe je op een goede manier met relatieproblemen kunt omgaan, maar ook hoe je kunt omgaan met een relatiebreuk als er kinderen bij zijn betrokken.