Nieuws

  • € 20 korting bij aankoop van vast plant materiaal

    Inwoners die hun tuin willen vergroenen en die meedoen aan het NK Tegelwippen, krijgen € 20 korting op aanschaf van vast plant materiaal bij de Welkoop in Hasselt.

  • Van der Zwaag blijft aan als gemeentesecretaris

    Susan van der Zwaag blijft aan als gemeentesecretaris en algemeen-directeur van de gemeente Zwartewaterland. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Van der Zwaag vervult deze taken sinds 1 september 2023 al op interim-basis.

  • Familie Landsman uit Genemuiden ontvangt eerste monumentenschildje

    Genemuiden is 19 gemeentelijke monumenten rijker. Ter gelegenheid van het uitbreiden van de monumentenlijst is een speciaal emaillen monumentenschildje voor de gemeente Zwartewaterland ontworpen. Vorige week reikte wethouder Harrie Rietman het eerste schildje uit aan de familie Landsman.

  • Gemeente Zwartewaterland investeert flink in cultuurhistorische waarde van Genemuiden

    De gemeente Zwartewaterland gaat voor bijna € 450.000 investeren in Genemuiden. De gemeente betaalt € 289.315 om het Oude Raadhuis in Genemuiden te kopen en verstrekt een subsidie van € 150.000 aan het Tapijtmuseum. Beide gebouwen moeten zorgen voor meer toerisme en recreatie in Genemuiden en de andere kernen, aldus het college.

  • De gemeente Zwartewaterland hield in 2023 €8,9 miljoen over

    De gemeente Zwartewaterland staat er financieel goed voor, zo concluderen alle partijen en het college. De gemeente had het jaar 2023 begroot op ongeveer €80 miljoen, maar hield nog een aanzienlijk bedrag van €8,9 miljoen over. Wethouder Slingerland noemt het een "uitzonderlijk resultaat".