Nieuws

  • Aanleg gestart voor centrale speelplek in Zwartsluis

    Samen met leerlingen van de Arembergschool en kindcentrum De Wijngaard heeft wethouder Jan van der Poel vandaag symbolisch de schep in de grond gezet voor de aanleg van de nieuwe speeltuin bij het Grote Gat in Zwartsluis. “Voor de kinderen komen hier uitdagende toestellen om te klimmen en te klauteren”, aldus de wethouder.

  • Rondleiding door Van Stolkspark afgelast

    De rondleiding die de Historische Vereniging Hasselt vrijdag 7 juli zou geven door het Van Stolkspark in Hasselt gaat niet door.

  • Grote opkomst bij informatiebijeenkomst in Genemuiden

    Zo lang mogelijk zelfstandig én mobiel in het verkeer blijven. Daar wil de gemeente Zwartewaterland aan bijdragen. "Het is dan wel belangrijk om dat veilig en vol zelfvertrouwen te doen", aldus wethouder Maarten Slingerland. Met die woorden opende hij gisterochtend in d’Overtoom in Genemuiden de leerzame informatieochtend voor gebruikers van een scootmobiel.

  • Hasselt heeft een nieuwe brug

    Een aantal kinderen uit de wijk Hasselt om de Weede onthulde maandagmiddag 3 juli samen met wethouder Harrie Rietman de naam van de nieuwe brug. Ook al was de naam voor de buurt geen verrassing meer, de brug ‘Over de Weede’ is nu officieel geopend. De kinderen renden over de brug die leidt naar de volgende fase. Daar gaf Harrie Rietman de aftrap voor het bouwrijp maken van de grond. Open is de brug nog niet. Bouwverkeer gaat via een andere route.

  • Stap voor stap naar een energieneutraal Zwartewaterland

    De klimaatcrisis en de noodzaak om op korte termijn volledig over te stappen op duurzame energiebronnen stelt Nederland voor een enorme opgave. Dat geldt ook voor Zwartewaterland. Maar hoe dan? Die vraag bestaat uit wel duizend andere vragen. Is een warmtepomp een goede investering? Hoe bepalen we eigenlijk waar we die windmolens gaan plaatsen? Hoe ga ik de verduurzaming van mijn huis eigenlijk betalen?