Nieuws

  • Eerste deel Tagweg weer open, tijdelijke weg opgeheven

    De werkzaamheden aan het eerste deel van de Tagweg in Genemuiden zijn klaar. Daardoor kan verkeer vanaf de Tagweg via de Spil weer de wijk in. De tijdelijke weg die de gemeente beschikbaar heeft gemaakt bij de Prikker, wordt daarom op maandag 17 weggehaald.

  • Gemeente en ROVA bestrijden schadelijke planten

    De gemeente Zwartewaterland en ROVA zetten zich ook dit jaar actief in voor het verwijderen van de Japanse duizendknoop. Daarnaast breiden de gemeente en ROVA de aanpak uit met de bestrijding van de reuzenberenklauw. "Deze invasieve exoten verdringen andere inheemse beplanting. Daarmee zijn ze een grote bedreiging voor de biodiversiteit", legt wethouder Maarten Slingerland uit.

  • Denk mee over een welkomstpakket

    Wilt u een bijdrage leveren aan het verhogen van de onderlinge betrokkenheid van inwoners uit Hasselt? Vanuit de leefbaarheidsplannen van Hasselt is het idee ontstaan om een (welkomst)pakket samen te stellen. De gemeente zoekt inwoners uit Hasselt die hierover mee willen denken.

  • Betaalbaar groen voor inwoners Zwartewaterland

    Inwoners in het buitengebied van de gemeente Zwartewaterland kunnen ook dit jaar bomen en plantmateriaal met hoge korting aanschaffen. Voor het tweede jaar op rij organiseren de provincie Overijssel en Landschap Overijssel daarvoor samen met de gemeente Zwartewaterland de Boomdeeldagen.

  • Werkzaamheden Zwolsesteeg en Kranerweerd opgeleverd

    Met de afronding van de werkzaamheden aan de Zwolsesteeg in Genemuiden en bij bedrijventerrein de Kranerweerd in Zwartsluis heeft de gemeente Zwartewaterland de verkeersveiligheid en bereikbaarheid op twee belangrijke plekken in de gemeente aanzienlijk verbeterd. Met de oplevering gaan deze wegen weer open voor het verkeer. “De afgelopen maanden is hard gewerkt. En het resultaat mag er zijn. Op beide plekken hebben we nu veilige en aantrekkelijke fietsroutes”, vertelt wethouder Maarten Slingerland.