Nieuws

  • Drempel op de Greente voor veilige oversteek

    De Greente in Genemuiden krijgt een veiligere oversteek van en naar het Plantsoen. In opdracht van de gemeente Zwartewaterland legt Van Dalfsen Infra op dinsdag 25 en woensdag 26 juli een verkeersdrempel aan. Tijdens deze werkzaamheden is een deel van de Greente afgesloten.

  • 'Trots op Zwartewaterland' voor alle inwoners

    Het eerste exemplaar van ‘Trots op Zwartewaterland’ werd woensdagmiddag bij de Kalkovens officieel door Angela Scholtus overhandigd aan wethouder Harrie Rietman. Een magazine met een mooie titel. “Trots zijn we zeker” zegt Rietman. “Zwartewaterland heeft zoveel moois te bieden.” Binnenkort valt er bij alle inwoners een exemplaar op de deurmat.

  • Wethouder Slingerland onthult bord nieuwe speelplek in Genemuiden

    Met de onthulling van een bord door wethouder Maarten Slingerland van de gemeente Zwartewaterland is vandaag de aanleg van de nieuwe centrale speelplek in het Tagbos in Genemuiden officieel afgerond. De afgelopen periode is er al heel veel gebruik gemaakt van de nieuwe voorzieningen", vertelt Slingerland. "Dat laat zien dat er een grote behoefte was voor deze centrale speelplek in Genemuiden."

  • Twaalf extra laadpalen in Zwartewaterland

    Het aantal elektrische voertuigen neemt sterk toe, ook in Zwartewaterland. Hierdoor stijgt de vraag naar openbare laadvoorzieningen. Voor eigenaren van een elektrische auto komen er in Zwartewaterland 12 extra openbare laadplekken bij. Het gaat om 4 plekken in Genemuiden, 6 in Hasselt en 2 in Zwartsluis. Met deze nieuwe laadpalen voorziet de gemeente Zwartewaterland in de actuele laadbehoefte.

  • Sportieve opening speeltuin Zwartsluis op 19 juli

    Zwartsluis heeft een nieuwe speelplek voor jong en oud. Deze maand zijn de speeltoestellen voor deze speeltuin geplaatst bij het Grote Gat. Op woensdag 19 juli vieren we van 15.00 tot 16.00 uur de opening met een sport- en speelmiddag voor alle kinderen uit Zwartsluis.