Nieuws

  • Verkeersmaatregelen in september bij werkzaamheden Veerweg

    De werkzaamheden aan de Veerweg in Hasselt gaan de derde en laatste fase in. In deze fase krijgt de Veerweg een verbeterde en veiligere aansluiting op de Zwartewaterweg. De gemeente Zwartewaterland stelt tijdelijk verkeersmaatregelen in zodat het verkeer veilig de werkzaamheden kan passeren.

  • Gemeente komt met steunpakket voor organisaties met torenhoge energiekosten

    De gemeente Zwartewaterland schiet maatschappelijke organisaties en verenigingen te hulp die zuchten onder hoge energielasten. Zij kunnen vanaf nu een beroep doen op het gemeentelijk Steunpakket Energiekosten. "We willen voorkomen dat organisaties omvallen", zegt wethouder Maarten Slingerland.

  • Van boom naar kunstwerk op begraafplaats Zwartsluis

    De twee karakteristieken bomen op de begraafplaats van Zwartsluis moesten dit voorjaar worden gekapt. Van één van deze bomen is de stam blijven staan. Daarvan wordt nu een kunstwerk gemaakt. Het initiatief hiervoor komt bij een aantal inwoners vandaan. “De bomen hebben decennialang deel uitgemaakt van het Sluziger dorpsbeeld. Het is daarom belangrijk hier blijvend aandacht aan te besteden”, vertelt initiatiefnemer Jan Blei.

  • Gemeente gaat aan de slag met wegdek in Cellemuiden

    De gemeente Zwartewaterland neemt in 2024 de weg op de dijk in Cellemuiden onder handen. In de aanloop naar deze werkzaamheden laat de gemeente in de week van 11 tot en met 15 september 2023 al een aantal noodreparaties uitvoeren aan het wegdek. Om weggebruikers te attenderen op het slechte wegdek, plaatst de gemeente deze week waarschuwingsborden.

  • Afsluiting toegang parkeerterrein sporthal vanaf de Prinsenstraat

    De gemeente Zwartewaterland gaat de toegang tot het parkeerterrein naast Sporthal Anna van der Breggen vanaf de Prinsenstraat in Hasselt afsluiten. Hiervoor heeft de gemeente een verkeersbesluit genomen. Dit besluit ligt 6 weken ter inzage.