Nieuws

  • Volop activiteiten tijdens Open Monumentendag in Zwartewaterland

    Op zaterdag 9 september 2023 is de jaarlijkse Open Monumentendag. Historische locaties in de gemeente Zwartewaterland openen hun deuren voor het publiek. Er is veel te beleven voor jong en oud dankzij de inzet van vele vrijwilligers. De favorieten van wethouder Harrie Rietman zijn vooral de monumenten die iets zeggen over de wordingsgeschiedenis van ons gebied. “De waterstaatkundige monumenten, zoals sluizen en gemalen. Zonder deze monumenten zouden we het hier letterlijk niet droog hebben gehouden. Het fraaist vind ik dan de vrijwel oorspronkelijke monumenten die ook nog in werking zijn zoals ‘de Olde Mesiene’, het stoomgemaal aan de Kamperzeedijk. Prachtig!”

  • Inzameling textiel voor de Zwartendijkruiters

    Zwartewaterlanders kunnen begin september weer textiel aan de straat zetten. Ze steunen daarmee het werk van de Stichting Aangepast Paardrijden Kampen. In de week van 4 september valt er voor deze actie een speciale inzamelzak op de deurmat. In Hasselt en Zwartsluis worden de zakken opgehaald op donderdag 7 september en in Genemuiden op vrijdag 8 september.

  • Online informatieavond over hybride warmtepompen

    Steeds meer woningeigenaren kiezen voor een hybride warmtepomp. U bespaart daarmee op uw stookkosten. Wat de mogelijkheden en kosten voor u zijn, hoort u tijdens de online informatieavond op woensdag 13 september van 20.00 tot 21.00 uur.

  • Gemeente en provincie starten fietscampagne

    De gemeente Zwartewaterland en de provincie Overijssel gaan forenzen aanmoedigen om de auto te laten staan en vaker de fiets te pakken. Daarvoor lanceren zij de fietscampagne ‘Pak een keer de fiets(bel)!’. “Door vaker de fiets te pakken, draag je bij aan een gezondere en groene toekomst”, aldus wethouder Jan van der Poel.

  • Boottocht voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

    Op 21 september 2023 houden we een boottocht voor Zwartewaterlanders met dementie en hun mantelzorgers. Zo kunt u er samen even tussenuit. Wilt u mee met de boottocht? Aanmelden kan tot 12 september.