Nieuws

  • Leefstijlportaal VitaalVerbonden Zwartewaterland is gestart!

    Zwartewaterland loopt voorop met de samenwerking tussen huisartsen, paramedici en de gemeente. Dat zegt Sylvia Bloemers, een van de kartrekkers van Leefstijlportaal VitaalVerbonden Zwartewaterland, dat deze week van start gaat. “Het Leefstijlportaal komt voort uit het Preventieakkoord en de campagne Gezond en Gelukkig Zwartewaterland. Daarmee laten we niet alleen onze ambities zien, we zetten ook stappen.”

  • Dit najaar drie zaterdagen voor gratis inleveren grof tuinafval

    Ook dit najaar kunnen inwoners van de gemeente Zwartewaterland weer op drie zaterdagen gratis grof tuinafval inleveren. De eerstvolgende mogelijkheid is op zaterdag 7 oktober 2023.

  • Zwartewaterland wipt al bijna 9.000 tegels

    De laatste maand van het NK Tegelwippen gaat in. Sinds 21 maart werden in Zwartewaterland al bijna 9.000 tegels vervangen voor groen. "Dat is een mooie prestatie waarmee we bij dit NK dichtbij een plek in de top 15 staan", aldus wethouder Maarten Slingerland. "Samen met onze inwoners gaan we proberen dat aantal de komende weken te verhogen."

  • Biodiversiteit in Zwartewaterland verder verbeterd

    In Zwartewaterland krijgen bloemen en insecten steeds meer de ruimte. Daarvoor hebben de gemeente Zwartewaterland en ROVA de proef met anders maaien dit jaar uitgebreid met vier extra locaties. "Door op steeds meer plekken minder en op een andere manier te maaien, verhogen we de biodiversiteit in onze gemeente", legt wethouder Maarten Slingerland uit.

  • Energiebespaarweken van start

    Om inwoners te helpen energie te besparen en te adviseren over het verduurzamen van hun woning organiseert de gemeente Zwartewaterland van 20 september tot 20 oktober de Energiebespaarweken.