Nieuws

  • Zwartewaterland blijft financieel stabiel in een onzekere toekomst

    Ook in de komende jaren blijft Zwartewaterland financieel stabiel. Tot 2028 eindigt de gemeente bijna elk jaar met een plus. Alleen in 2026, het zogenaamde ravijnjaar, is er een tekort. Wel heeft Zwartwaterland in de jaren daarvoor last van de hoge inflatie. Daarom worden tarieven geïndexeerd. “We gaan dus niet lasten verzwaren, maar passen tarieven aan de inflatie aan”, legt wethouder Maarten Slingerland uit.

  • Inloopbijeenkomst nieuw ontwerp wandelroutes

    Routebureau MarketingOost vernieuwt in 2024 in opdracht van de gemeenten Zwartewaterland, Zwolle, Kampen, Staphorst en Steenwijkerland het wandelnetwerk in Noordwest-Overijssel. Dat gaat in totaal om meer dan 1000 kilometer aan routes. Er komt een nieuw ontwerp van het huidige wandelroutenetwerk en alle borden en panelen worden vervangen. Voor wie nieuwsgierig is naar het nieuwe ontwerp organiseert het routebureau met de gemeente een inloopbijeenkomst. Het nieuwe ontwerp ligt ter inzage en is er nogmaals ruimte voor tips en reacties. De inloopbijeenkomst vindt plaats op 8 november van 16.00 – 20.00 uur in Hotel Zwartewater in Zwartsluis.

  • Burgemeester ontbijt met leerlingen van CIKC De Levensbron

    Een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Dat vindt ook de gemeente Zwartewaterland belangrijk. Om hier aandacht voor te vragen, ontving burgemeester Bilder donderdag 12 oktober leerlingen van groep 6 van CIKC De Levensbron uit Genemuiden voor een ontbijt op het gemeentehuis. "Een goed begin van de dag is het halve werk! Daarom doen we ook dit jaar weer graag mee aan het Burgemeestersontbijt", aldus de burgemeester.

  • Zwartewaterland hangt vlag halfstok voor slachtoffers conflict in Israël

    De wereld is zaterdag opgeschrikt door de terroristische aanslagen in Israël. Uit medeleven met alle slachtoffers heeft de gemeente Zwartewaterland vandaag de Nederlandse vlag bij het gemeentehuis halfstok gehangen. 

  • Nieuwe subsidie beschikbaar om oudere woning te isoleren

    Vanaf 2 oktober 2023 kunnen woningeigenaren van een oudere woning met een WOZ-waarde lager dan € 299.000 terecht bij de gemeente voor een subsidie om hun woning te isoleren. De subsidie is bedoeld om de kosten van isolatiemaatregelen, zoals vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of HR++glas te verlagen.