Nieuws

  • Inwoners geven sociale dienstverlening van de gemeente een ruime voldoende

    Inwoners van Zwartewaterland zijn tevreden over de dienstverlening van de gemeente rond de Wmo, Jeugdwet en Participatiewet. Zij geven de gemeente ruime voldoendes, zo blijkt uit clienttevredenheidsonderzoeken. Ook geven zij een aantal verbeterpunten aan. “Daarmee gaan we vanzelfsprekend aan de slag, zodat we volgend jaar een nog betere waardering krijgen”, zegt wethouder Jan van der Poel.

  • Verlaatsbrug vrijdagochtend 20 oktober afgesloten

    Voor het uitvoeren van een inspectie sluiten we vrijdag 20 oktober de Verlaatsbrug in Hasselt. Verkeer kan dan tussen 08.30 en 11.00 uur niet over de brug.

  • 'Een baken voor Zwartsluis'

    Decennialang sierden twee karakteristieke bomen de begraafplaats van Zwartsluis. Op de plek waar die bomen stonden, staat nu een even karakteristiek kunstwerk. Gemaakt van de stam van één van deze bomen. "De bomen hebben een belangrijke plek in de historie van Zwartsluis. Daar konden we niet zomaar afscheid van nemen", vertelt wethouder Maarten Slingerland. "Met dit kunstwerk blijft een stukje van die historie behouden."

  • Waardevolle informatie bij monitoring maaiproef

    Een betere biodiversiteit en een veranderend weerbeeld gaan goed samen in de pilot ‘Anders maaien’ in Zwartewaterland. Dat werd vrijdag 13 oktober duidelijk tijdens de laatste monitoring van de proef van dit jaar. Met de pilot ‘Anders maaien’ werken de gemeente Zwartewaterland en ROVA intensief samen om de biodiversiteit in de gemeente te verbeteren.

  • Aanmeldtermijn verlengd voor insturen van leefbaarheidsplannen

    De gemeente Zwartewaterland heeft de eerste inzendingen ontvangen voor de leefbaarheidscheques. Om nog meer inwoners de kans te geven om mee te denken over het verbeteren van de leefbaarheid in hun kern, straat of wijk, heeft de gemeente besloten de aanmeldtermijn voor het insturen van initiatieven te verlengen. Voor de beste plannen stelt de gemeente leefbaarheidscheques beschikbaar van minimaal € 5.000 en maximaal € 40.000.