Nieuws

  • Wachtlijst ligplaats haven van Genemuiden

    De wachtlijst voor een ligplaats in de haven van Genemuiden wordt steeds langer. De gemeente gaat controleren of boten op de gehuurde ligplaats liggen.

  • Gemeente Zwartewaterland gunt aanbesteding Wmo-hulpmiddelen aan RSR Revalidatieservice BV

    De gemeenten Raalte, Dalfsen, Staphorst en Zwartewaterland hebben voor het verstrekken van Wmo-hulpmiddelen (rolstoel, traplift e.d.) een aanbestedingsprocedure doorlopen. De aanbesteding is gegund aan leverancier RSR Revalidatieservice BV. Dit is momenteel ook al onze leverancier.

  • Melden van klachten eikenprocessierups

    De eikenprocessierups bevindt zich op dit moment in het larvestadium 4. Dit is het eerste stadium waarin de rupsen brandharen hebben. Dit betekent ook dat de overlastfase vanaf dit moment begint. Voor het doorgeven van waarnemingen van eikenprocessierupsen of hun nesten kunt u contact opnemen met de gemeente. 

  • Kransleggingen in de gemeente Zwartewaterland

    Het is 75 jaar geleden dan Nederland werd bevrijd. In verband met de coronamaatregelen herdenkt de gemeente Zwartewaterland dit op een andere wijze dan gebruikelijk.

  • Zes inwoners Zwartewaterland Koninklijk onderscheiden

    Op vrijdag 24 april, tijdens de jaarlijkse Lintjesregen, zijn zes inwoners van de gemeente Zwartewaterland Koninklijk onderscheiden. Burgemeester Bilder deed dit telefonisch. Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.