Nieuws

  • West-Overijssel wil in 2030 de helft van het elektraverbruik duurzaam opwekken

    Over tien jaar willen de elf gemeenten in West-Overijssel samen de helft van het totale elektriciteitsverbruik in de regio duurzaam opwekken met zonne- en windenergie. Dat is drie keer zoveel als er nu aan zonne- en windenergie wordt opgewekt, de zonnevelden en windmolens in aanbouw meegerekend. Gemeenten, provincie, waterschappen en netbeheerders in West-Overijssel hebben deze ambitie opgenomen in de concept-RES (Regionale Energiestrategie).

  • Staatssecretaris Knops bezoekt Zwartewaterland

    Op woensdag 22 april 2020 bracht staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een bezoek aan de gemeente Zwartewaterland. Het bezoek stond in het teken van het COVID-19 virus, dat zo hard heeft toegeslagen in de gemeente Zwartewaterland en dan vooral in Hasselt. Burgemeester Bilder is blij met de landelijke belangstelling en kijkt met een positief gevoel terug op het bezoek. 

  • Preventieve bestrijding eikenprocessierups langs Verkavelingsweg Hasselt

    Het voorjaar is aangebroken. Daarmee begint ook weer de aanpak van eikenprocessierupsen in de gemeente Zwartewaterland. De gemeente bestrijdt de rupsen preventief en reactief. Preventieve bestrijding betekent het bestrijden van de rupsen voordat ze brandharen krijgen. De gemeente voert preventieve bestrijding uit langs de Verkavelingsweg in Hasselt. Dit gaat op korte termijn gebeuren.

  • Het gemeentehuis is alleen op afspraak te bezoeken

    Vanaf maandag 16 maart is het gemeentehuis alleen op afspraak te bezoeken. U kunt een afspraak maken via ons algemene telefoonnummer 14 038.
    Wij verzoek u om uw bezoek aan het gemeentehuis uit te stellen als het niet dringend is. 

  • Nieuwe coalitie gaat voor leefbaar en sociaal

    Leefbaar en sociaal, dat is kortweg de agenda waar de nieuwe coalitie van ChristenUnie, SGP en PvdA zich de komende twee jaar voor gaat inzetten. Omzien naar elkaar en extra aandacht voor kwetsbare groepen in de samenleving. En samenwerken aan de leefbaarheid van de kernen in Zwartewaterland: van betaalbare woningen tot voldoende mogelijkheden voor veilig wandelen en fietsen. En van goed onderhoud van het groen tot en met energieopwekking dichtbij huis.