Nieuws

  • Gratis cursusaanbod gemeente Zwartewaterland is een succes!

    Gemeente Zwartewaterland geeft inwoners sinds vrijdag 26 juni de kans om gratis gebruik te maken van het cursusaanbod van RegioOpleiders. Op deze manier kunnen inwoners werken aan hun eigen ontwikkeling en toekomst. Inmiddels heeft de gemeente al bijna veertig aanmeldingen ontvangen. 

  • Gemeente Zwartewaterland biedt inwoners gratis cursussen aan

    Door het coronavirus zitten veel werknemers noodgedwongen thuis. Een goed moment om te werken aan je eigen ontwikkeling en je toekomst. De gemeente Zwartewaterland wil hier aan bijdragen, door inwoners en kleine zelfstandigen gratis het online cursusaanbod van RegioOpleiders aan te bieden. 

  • Nieuwe uitgave HalloHanze!

    In 1982 werden de eerste Hanzedagen georganiseerd. Hieruit is een netwerk ontstaan van meer dan 190 voormalige Hanzesteden in 16 landen. Twee keer per jaar verschijn er een nieuwe editie van de HalloHanze! Een magazine speciaal voor de Hanzegangers uit alle Nederlandse Hanzesteden. In het magazine staat al het nieuws over de (activiteiten tijdens) de Hanzedagen en daarbuiten.
     

  • Succesvolle eerste online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’

    Op maandag 25 mei namen ruim 80 woningeigenaren deel aan de online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’. De gemeente, duurzaamheidscombinatie DCZ en Energiek Zwartewaterland organiseerden deze informatiebijeenkomst als alternatief voor de eerder geplande bijeenkomsten, die vanwege de coronamaatregelen niet door gaan. Inwoners kunnen de online informatiebijeenkomst deze week gratis bekijken

  • Inzameling van oud papier via de verzamelcontainer aan de Grintwal stopt

    Vanaf woensdag 3 juni 2020 vervalt de mogelijkheid om iedere eerste zaterdag van de maand oud papier te brengen naar de verzamelcontainer aan de Grintwal.