Nieuws

  • Tweede online informatiebijeenkomst voor woningeigenaren ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’

    De eerste online informatiebijeenkomst, april dit jaar, was met ruim 125 deelnemers een groot succes. Op dinsdag 25 augustus organiseren de gemeente, samenwerking duurzaamheidscombinatie DCZ en Energiek Zwartewaterland daarom een tweede online informatiebijeenkomst. Dankzij de input van de deelnemers is deze bijeenkomst verder verbetert. Wethouder Rietman: “De subsidie op isolatie is onlangs verhoogd, waardoor isoleren nog voordeliger is. Het perfecte moment om stappen te zetten!”

  • Veiligheidsregio IJsselland: geen mondkapjesplicht, wel aangescherpte controles

    Veiligheidsregio IJsselland gaat geen mondkapjesplicht invoeren. Het RIVM is helder: medisch gezien draagt het niet bij. Wel gaan politie en gemeenten in IJsselland door met aangescherpte controles. Waar vorig weekend het zwaartepunt voornamelijk bij de horeca lag, wordt dit aankomend weekend aangevuld met onder andere recreatiegebieden, offerfeesten en studie-introducties.

  • Veiligheidsregio IJsselland: “de ruimte die we hebben gekregen is niet vrijblijvend”

    Het kan bijna niemand ontgaan zijn: het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land neemt toe. Minister Ferd Grapperhaus meldde in een statement op 22 juli dan ook dat deze toename een waarschuwing is en dat het van belang is dat we de maatregelen blijven opvolgen. In Veiligheidsregio IJsselland zien we echter dat de grenzen vervagen en dat de noodzaak van het opvolgen van de maatregelen af lijkt te nemen. Dit kan de samenleving zich nu niet veroorloven, en daarom zal de politie in samenwerking met de gemeenten strenger op gaan treden.

  • Facturen eigen bijdrage Wmo later

    Een belangrijk bericht voor inwoners die hulp of ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ontvangen.

  • Trekkersbesluit van kracht

    Vanaf vrijdag 10 juli 18.00 uur tot vrijdag 17 juni 18.00 uur geldt in Veiligheidsregio IJsselland een verbod om met landbouwvoertuigen te demonstreren. Dit is besloten nadat er in de regio afgelopen week verschillende onaangekondigde boerendemonstraties hebben plaatsgevonden.