Nieuws

  • Inwoners Zwartewaterland scheiden grondstoffen goed

    Jaarlijks brengt de ROVA een rapportage, de zogenoemde Grondstoffenmonitor, uit over het ingezamelde afval binnen de gemeente Zwartewaterland. Uit de Grondstoffenmonitor 2019 blijkt dat inwoners van gemeente Zwartewaterland hun afval goed scheiden.

  • Iedere mantelzorger verdient een compliment

    In de gemeente Zwartewaterland zijn ruim 600 mantelzorgers actief. Een mantelzorger is iemand die zorgt voor een naaste zoals een familielid, vriend of kennis. Het gaat bijvoorbeeld om huishoudelijke hulp, emotionele steun of verzorging. Mantelzorgers doen dit werk onbetaald. De gemeente Zwartewaterland vindt dit een compliment waard. Zorgontvangers kunnen dit (financiële) compliment vanaf 1 september aanvragen. Het Steunpunt Mantelzorg beoordeelt en verstrekt de complimenten.

  • Oproep burgemeester Bilder: “Neem coronabesmettingen en bron- en contactonderzoek serieus!”

    Voor het eerst sinds juni zijn er nieuwe coronabesmettingen in Zwartewaterland geconstateerd. Burgemeester Bilder roept inwoners van Zwartewaterland op om de coronamaatregelen serieus te nemen en mee te werken aan het bron- en contactonderzoek van de GGD.

  • Cursus positief opvoeden gaat weer van start

    Ongewenst gedrag van kinderen en tieners. Hoe ga je ermee om? Of beter nog, hoe kun je het voorkomen? De cursus positief opvoeden biedt eenvoudige en doeltreffende vaardigheden die ouders helpen bij het opvoeden van gezonde, evenwichtige kinderen en tieners.