Nieuws

  • Gemeente Zwartewaterland organiseert twee webinars tijdens de week van opvoeding

    Van 5 t/m 11 oktober vindt de Week van de Opvoeding plaats. Tijdens deze week organiseert de gemeente Zwartewaterland voor alle vaders en moeder uit Zwartewaterland op dinsdag 6 oktober de webinar ‘Alle ballen in de lucht: Hoe dan?!’ en op donderdag 8 oktober de webinar ‘Opvoeden in twee huizen’. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via sociaaldomein@zwartewaterland.nl. Na aanmelding ontvangen ze een link om digitaal deel te nemen.

  • Groene Loper IJsseldelta 2.0 start in het najaar 2020

    In het najaar van 2020 start Gebiedscorporatie IJsseldelta met de Groene Loper IJsseldelta 2.0. Het project heeft als doel bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit in hun eigen natuurlijke leefomgeving. Duurzaam handelen en een zorgzame omgang met de natuur moet daarvan het resultaat zijn.

  • Zwartewaterlands Sport- en beweegakkoord een feit

    Op 23 september 2020 is het Zwartewaterlands Sport- en beweegakkoord ondertekend. Sportaanbieders, verenigingen, scholen, maatschappelijke partners en de gemeente Zwartewaterland bundelen hun krachten om zoveel mogelijk mensen te laten sporten en bewegen. De buurtsportcoaches gaan samen met de betrokken verenigingen, scholen en partners aan de slag om aan dit akkoord uitvoering te geven.

  • Vaartweg Hasselt twee avonden dicht door werkzaamheden

    De Vaartweg in Hasselt gaat twee avonden/nachten dicht voor doorgaand verkeer in verband met asfalteringswerkzaamheden. De spoorvorming in de rijbanen wordt hersteld. Het gaat om de kruising Vaartweg/Telvorenstraat/burgemeester Malcorpslaan. De werkzaamheden vinden plaats op 24, 25 en 26 september.

  • Biestemerk Genemuiden afgelast door COVID19

    De Biestemerk in Genemuiden op dinsdag 20 oktober 2020 gaat niet door in verband met COVID19. Ook alle andere activiteiten rondom de Biestemerk, waaronder de kermis, zijn afgelast. De gemeente Zwartewaterland heeft dit als organisator na zorgvuldige afwegingen besloten. De risico’s van een mogelijke verspreiding van het virus zijn te groot.