Nieuws

  • Van der Steeg gaat bouwplan realiseren voor Dedemsvaartlocatie Hasselt om de Weede

    In het voorjaar van 2020 is aan vier geselecteerde ontwikkelaars gevraagd om een bouwplan te ontwikkelen voor de Dedemsvaartlocatie in de wijk Hasselt om de Weede. Een deskundige commissie heeft de plannen beoordeeld op stedenbouw en architectuur, de presentatie, het plan van aanpak en de planning en duurzaamheid. Het plan van Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen uit Genemuiden is het best passende plan voor deze locatie. Het bestemmingsplan voor dit terrein is afgelopen week in procedure gebracht. De verwachting is dat het bouwplan in verkoop gaat in het voorjaar van 2021.

  • Volg de webinar ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ en ontvang gratis een energiebespaartas

    Aan de online informatiebijeenkomst van 25 augustus 2020 ‘Hoe verduurzaam ik mij huis slim en betaalbaar?’ deden ruim 40 woningeigenaren mee. Om nog meer woningbezitters te bereiken is de gratis webinar online beschikbaar tot en met 11 oktober. Deelnemers krijgen informatie over de mogelijkheden om thuis energie te besparen en over mogelijke subsidies en regelingen. Na het volgen van de webinar ontvangen zij een gratis energiebespaartas t.w.v. 75 euro.

  • Dringend advies tot dragen van mondkapjes

    In het licht van de wens van de Tweede Kamer om voor heel Nederland een eenduidig en dringend advies te geven over het dragen van mondkapjes, gaat het kabinet dit advies precies uitwerken. Vooruitlopend hierop, is vooralsnog het dringend advies om over te gaan tot het dragen van niet-medische mondkapjes in alle publieke binnenruimtes zoals:

  • Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

    Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht.

    De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen.

  • Succesvolle online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’

    Op dinsdag 25 augustus namen ruim 40 woningeigenaren deel aan de online informatiebijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’. De gemeente, duurzaamheidscombinatie DCZ en Energiek Zwartewaterland organiseerden deze informatiebijeenkomst als alternatief voor de eerder geplande bijeenkomsten, die vanwege de coronamaatregelen niet door gaan. Om nog meer woningeigenaren te bereiken is de informatiebijeenkomst vanaf 28 september nog twee weken online beschikbaar.