Nieuws

  • College gaat voor eenrichtingsverkeer Hoogstraat Hasselt

    Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om in te stemmen met eenrichtingsverkeer in de Hoogstraat in Hasselt. Het herinrichten van het centrumgebied staat al langere tijd op het wensenlijstje van het college. Wethouder Rietman: ‘We gaan voor een verblijfsgebied waarbij de auto te gast is en met meer aandacht voor fietsers en voetgangers. Eenrichtingsverkeer is hiervoor een belangrijke voorwaarde. De keuze voor de rijrichting pakken we samen met inwoners, winkeliers en ondernemers op. Ik ben verheugd dat het Stadsteam Hasselt dit voorstel steunt en ons vraagt om tempo te maken.’

  • Oranjestraat en Admiraal de Ruyterstraat in Genemuiden op de schop

    Vanaf 9 november vinden er werkzaamheden plaats in de Oranjestraat in Genemuiden. Vanaf 12 november gaat ook de Admiraal de Ruyterstraat op de schop.

  • Succesvol huisbezoekproject krijgt vervolg

    De huisbezoeken aan 80-jarigen in Genemuiden krijgen een vervolg. Ouderen waarderen het project, dat veel belangrijke informatie oplevert, zo blijkt uit een evaluatie. ‘De helft van de mensen krijgt een doorverwijsadvies, maar dat wordt vaak niet opgevolgd’, weet wethouder Gerrit Knol. ‘Met een stukje nazorg kunnen we daar wat aan doen.’

  • Wethouder Rietman en ondernemer Sterenberg ‘laden (zich) op in Hasselt’

    ‘Opladen in Hasselt’, dat is de centrale gedachte uit het Leefbaarheidsplan voor Hasselt. In het afgelopen jaar hebben gemeente, ondernemers en vele maatschappelijke organisaties het Leefbaarheidsplan Hasselt samen invulling gegeven. Als quick win voor de uitvoering hebben ondernemer Petrit Sterenberg en wethouder Harrie Rietman een eerste (fiets-)oplaadbord bevestigd bij de horecagelegenheid ‘Onder de Luifel’. De gemeenteraad bespreekt de leefbaarheidsplannen op 12 november 2020.

  • Tijdelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown

    Samen is het ons gelukt om de stijging van het aantal besmettingen te doorbreken. We zijn op de goede weg, maar het gaat nog te langzaam. De cijfers moeten sneller dalen om overbelasting van personeel in de ziekenhuizen te voorkomen en om de kwaliteit van de zorg voor alle patiënten te garanderen. Ook willen we de weg terug naar meer vrijheden in ons dagelijks leven bespoedigen. Het kabinet heeft daarom besloten om voor de komende 2 weken, bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown, extra maatregelen in te stellen.