Nieuws

  • Stadsbeiaardier viert 30 jarig jubileum met concert

    Martien van der Knijff (1963) bespeelt 30 jaar het carillon van Hasselt. Om dit te vieren geeft hij komende zaterdag een jubileumconcert met nieuwe melodieën. Wethouder Gerrit Knol biedt de stadsbeiaardier een aardigheidje aan als dank voor zijn werk. Coronaveilig natuurlijk.

  • Gratis mondkapjes voor inwoners met een uitkering

    Alle inwoners met een bijstandsuitkering en klanten van de voedselbank krijgen gratis mondkapjes van de gemeente Zwartewaterland. ‘Zo’n mondkapje is toch weer een extra uitgave’, zegt wethouder Gerrit Knol. ‘Die drempel willen we wegnemen, zodat we samen het coronavirus zo effectief mogelijk bestrijden.’

  • Gemeente bedankt pleegouders met taart over de post

    Alle pleegouders in Zwartewaterland ontvangen vandaag, in de Week van de Pleegzorg een taart van de gemeente. ‘Als blijk van waardering voor hun hartverwarmende inzet voor kwetsbare kinderen’, legt wethouder Maarten Slingerland uit.

  • Online op bezoek bij een duurzaam huis

    Een comfortabel en energiezuinig huis is extra belangrijk nu mensen meer tijd in huis doorbrengen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Via de Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.600 huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen. Dit jaar kunt u van 7 november tot 15 december in contact komen met deze huiseigenaren. Via een videoverbinding laten huiseigenaren zien hoe zij hun woning duurzamer maakten en gaan zij met de bezoekers in gesprek. Schrijf u in voor een online bezoek of deel zelf uw verhaal via www.duurzamehuizenroute.nl.

  • N334 Zwartsluis van 2 tot en met 6 november volledig afgesloten, daarna t/m 20 november alleen 's avonds en 's nachts

    KWS infra BV voert in opdracht van de provincie Overijssel groot onderhoud uit aan de N331/N334 in Zwartsluis. Vanaf maandag 2 november tot en met vrijdag 20 november worden de werkzaamheden uitgevoerd op de N334, vanaf de kruising Het Singel – Buitenkwartier – Nieuweweg, tot de kruising Het Singel – Berkenlaan – Schoolstraat.