Nieuws

  • Zwartewaterland organiseert twee webinars over duurzaam wonen en energiebesparing

    De gemeente Zwartewaterland organiseert in samenwerking met duurzaamheidscombinatie DCZ en Energiek Zwartewaterland twee online bijeenkomsten over duurzaamheid voor woningeigenaren. Op dit moment staat de webinar ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ klaar. U kunt deze volgen op een zelfgekozen moment. Op 8 december is er een live webinar waarin specifiek aandacht is voor aardgasvrij wonen. Deelnemers ontvangen gratis een energiebespaartas en een adviesgesprek. Wethouder Rietman: “Er is veel subsidie beschikbaar voor duurzaamheid en energiebesparing. Het perfecte moment om stappen te zetten dus!”.

  • Gedeeltelijke lockdown gaat verder

    Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten. We blijven het aantal contactmomenten en reisbewegingen beperken. We blijven de basisregels toepassen. En proberen elkaar door deze lastige periode heen te helpen.

  • Zwartewaterland zoekt meer steunouders

    De gemeente Zwartewaterland roept meer inwoners op om steunouder te worden. ‘Heeft u een plek in hart en huis, meld u dan aan!’, zegt wethouder Maarten Slingerland. ‘Want om een goede match te kunnen maken, hebben we dringend behoefte aan meer deelnemers.’

  • Zwartewaterland investeert meer in cultuur

    De gemeente Zwartewaterland wil tot 2024 160.000 euro extra uittrekken voor cultuur. Dat staat in de nieuwe cultuurnota, die het gemeentebestuur vandaag naar buiten brengt. ‘We blijven investeren in onze inwoners. Ook op het gebied van cultuur’, zegt wethouder Gerrit Knol.

  • College informeert raad digitaal over ontwikkelingen in het Sociaal Domein op 19 november

    Op donderdagavond 19 november om 19:30 uur informeert het college de raad over de ontwikkelingen in het Sociaal Domein. Er wordt ingegaan op het transformatieproces maar ook op toekomstige thema’s. Deze informatiebijeenkomst vindt digitaal plaatsvinden. Wanneer u deze informatiebijeenkomst digitaal wilt bijwonen kunt u zich hiervoor aanmelden bij de griffie. U ontvangt dan nadere gegevens.