Nieuws

  • Huisbezoekproject Zwartewaterland is nu landelijk voorbeeld

    Het Huisbezoekproject in Genemuiden wordt waarschijnlijk uitgerold naar andere Nederlandse gemeenten. Het Ministerie van VWS heeft het initiatief van de gemeente Zwartewaterland namelijk opgenomen in de handreiking voor huisbezoeken aan 75-plussers. ‘Dit is natuurlijk leuk nieuws en een bevestiging dat we goede bezig zijn’, zegt een trotse wethouder Gerrit Knol.

  • Gemeentepolis: betaalbaar en goed verzekerd!

    Zwartewaterlanders met een laag inkomen kunnen gebruik maken van de Gemeentepolis. Dit is een collectieve zorgverzekering, waaraan de gemeente een deel meebetaalt. ‘Klanten krijgen bovendien ruime vergoedingen voor onder andere brillen en lenzen, fysiotherapie en tandartskosten’, weet wethouder Gerrit Knol.

  • Denk mee over huisvesting arbeidsmigranten!

    Zwartewaterland heeft sinds kort een Klankbordgroep Huisvesting Arbeidsmigranten. Inwoners van de gemeente kunnen hier terecht met wensen en ideeën voor goede en veilige huisvesting van arbeidsmigranten. Deze worden vervolgens verwerkt in een visie die wordt voorgelegd aan de gemeenteraad.

  • Zaken blijven doen met eHerkenning? Verhoog het beveiligingsniveau!

    Ondernemers die digitaal zaken willen blijven doen met de gemeente Zwartewaterland moeten voor 16 december het betrouwbaarheidsniveau van hun eHerkenning verhogen. Het gaat om een wettelijke verplichting, als gevolg van de invoering Wet digitale overheid (Wdo).

  • Gemeente komt met oplossing verzakte woning

    Het gemeentebestuur van Zwartewaterland heeft een oplossing gevonden voor de gehavende woning aan de Vaartweg, tegenover de Zandvoortweg in Hasselt. Het huis is ernstig verzakt. ‘We helpen de bewoner en tegelijk maken we de omgeving mooier en nog veiliger’, zegt wethouder Gerrit Knol.