Nieuws

  • Hasselt weer vier nieuwe ondernemingen rijker

    Opnieuw bloemen voor ondernemers in Hasselt. Dit keer voor drie nieuwe winkels in de binnenstad en één aan Buiten de Enkpoort. Wethouder Harrie Rietman is blij met de komst van de nieuwe ondernemingen. “Het gaat goed in Hasselt. De nieuwe ondernemingen zijn een aanvulling voor het centrum. Het is goed om te zien hoe ondernemers zoeken naar nieuwe mogelijkheden en inspringen op een gat in de markt.”

  • Horeca betaalt geen precariobelasting over 2020

    Horecaondernemers hoeven in 2020 geen precariobelasting te betalen voor hun terras. Wethouder Slingerland: “De horeca heeft het heel zwaar. Vanwege coronamaatregelen waren en zijn ze gedwongen om hun deuren te sluiten. Met het kwijtschelden van de precariobelasting willen we de sector graag tegemoet komen. Het college vindt het belangrijk om als gemeente in deze onzekere tijden ondernemers, organisaties, instellingen en inwoners waar mogelijk te ondersteunen.”

  • Meepraten over Hasselt om de Weede fase 1B? Meld u aan voor Zoom-avond!

    Bewoners praten mee over Hasselt om de Weede fase 1B! Afgelopen juni en dinsdagavond weer. Over het stedenbouwkundig plan dat we met uw inbreng hebben gemaakt. En over hoe we het nieuwe plandeel energieneutraal kunnen maken. Praat u mee? Meld u dan uiterlijk vandaag aan!

  • Regionale Zorgalliantie Zwolle lanceert nieuwe website

    De Regionale Zorgalliantie Zwolle heeft een eigen website gelanceerd. Op de website is informatie te vinden over de alliantie, haar doelstellingen, werk in uitvoering en inspiratiesessies. Ideeën voor samenwerking om de zorg toekomstbestendig en betaalbaar te houden of suggesties voor innovaties kunnen via de website worden ingestuurd.

  • Schaapsteeg Genemuiden afgesloten van 7 tot en met 18 december 2020

    Op 7 december 2020 start Schagen Infra met onderhoud aan de Schaapsteeg. Tot ongeveer 18 december 2020 is de Schaapsteeg afgesloten voor al het verkeer met uitzondering van (brom)fietsers. Zij kunnen gebruik blijven maken van het fietspad.