Nieuws

  • Nieuwe uitgave HalloHanze!

    In 1982 werden de eerste Hanzedagen georganiseerd. Hieruit is een netwerk ontstaan van meer dan 190 voormalige Hanzesteden in 16 landen. Twee keer per jaar verschijn er een nieuwe editie van de HalloHanze! Een magazine speciaal voor de Hanzegangers uit alle Nederlandse Hanzesteden. In het magazine staat al het nieuws over de (activiteiten tijdens) de Hanzedagen en daarbuiten.

  • Nieuwe website Energieloket Zwartewaterland

    Vanaf 1 januari vindt u het gemeentelijk energieloket op www.duurzaambouwloket.nl/zwartewaterland.nl. Op deze nieuwe website leest u nog meer informatie over het isoleren en verduurzamen van uw woning. Ook kunt u daar een maatwerkadvies invullen en vragen stellen.

  • Gewijzigde afvalinzameling met de kerstdagen

    Op de kerstdagen worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Zwartewaterland. De containers worden op een andere dag geleegd.

  • Uw inzameldagen wijzigen in 2021

    Elk jaar kijken gemeente en ROVA of de routes voor het huis-aan-huis inzamelen van afval en grondstoffen verbeterd kunnen worden. Het besluit om routes aan te passen kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld het ontstaan van extra adressen door nieuwbouwwoningen of doordat is gebleken dat te veel containers voor een route zijn ingepland. Om te zorgen dat alle containers veilig en op tijd geleegd worden in uw gemeente, zijn meerdere routes voor 2021 aangepast. Hierdoor zijn uw inzameldagen gewijzigd.

  • Zwartewaterland krijgt bijna € 1,5 miljoen voor verbeteren verkeersveiligheid en fietsklimaat

    De gemeente Zwartewaterland krijgt bijna 1,5 miljoen van het Rijk voor infrastructurele verkeersveiligheidsmaatregelen voor wegen en fietspaden. Wethouder Slingerland is blij met de subsidie: ‘Verkeersveiligheid raakt ons allemaal. Het is een uitdaging om ervoor te zorgen dat alle weggebruikers veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Met deze subsidie kunnen we een aantal verkeersknelpunten in deze gemeente oplossen.’