Nieuws

  • Zwartewaterland organiseert webinar over duurzaam wonen en energiebesparing

    Op dinsdag 2 februari 2021 organiseren de gemeente, duurzaamheidscombinatie DCZ en Energiek Zwartewaterland een online informatiebijeenkomst over de mogelijkheden om energie te besparen in huis. Wethouder Rietman: ‘De webinars over het verduurzamen van de eigen woning blijken in een behoefte te voorzien. Al driehonderd Zwartewaterlanders hebben in 2020 aan zo’n webinar meegedaan. Uit de evaluaties blijkt dat ze dit hoog waarderen en ook daadwerkelijk stappen nemen om hun woning te verduurzamen.’

  • Genoeg zon- en windstroom voor 49% van de huishoudens in 2030

    De gemeenteraad wil in 2030 inzetten op windenergie en zonne-energie. Hierbij wordt gedacht aan 5 windturbines en 50 hectare aan zonneparken. In 2030 wordt daarmee 49% van de elektriciteitsvraag van de huishoudens in Zwartewaterland gedekt. Harrie Rietman, wethouder duurzaamheid: “We gaan in West-Overijssel, en dus ook in onze eigen gemeente, de komende tien jaar windmolens en zonneparken bouwen. Dit betekent dat ons landschap gaat veranderen. Dat is lastig, maar het is niet meer de vraag of dit er komt, maar waar en hoe.” Om dit te bereiken heeft het college van burgemeester en wethouders zes zoekgebieden aangewezen voor de mogelijke realisatie van windmolenprojecten en zonneparken.

  • Vraag jouw muziek aan op carillon Hasselt

    Hasselters kunnen hun favoriete liedjes aanvragen voor het carillon. Want de jubilerende stadsbeiaardier Martien van der Knijff trakteert op verzoeknummers. ‘Zelf gecomponeerde melodieën mogen ook’, zegt de musicus.

  • I-padglossy met projecten uit Regio Deal Regio Zwolle

    In een unieke glossy brengt Regio Zwolle voor het eerst alle 18 projecten vanuit de Regio Deal Regio Zwolle in beeld met interessante interviews en prachtige foto´s. In de gesprekken krijgt u antwoord op vragen als: wat kunnen we van de projecten verwachten? Wat gaat er concreet gebeuren? Wat is de verwachte impact voor onze ondernemers en de 780.000 inwoners van Regio Zwolle?

  • KCC telefonisch niet bereikbaar. Gebruik tijdelijk ons noodnummer

    Door een technische storing is ons Klantcontactcentrum telefonisch niet bereikbaar. U kunt tot nader bericht niet bellen via het algemene nummer 14 038. U kunt tijdelijk gebruik maken van ons noodnummer 038 - 385 3131