Nieuws

  • Verhuur Hanzepunters in Buitengracht Hasselt vanaf start vaarseizoen

    Vanaf april 2021 is het mogelijk om een Hanzepunter te huren in Hasselt. De Hanzepunters komen te liggen aan de passantensteigers in de Buitengracht tegenover de Kalkovens. Wethouder Rietman: “Ik ben blij met dit initiatief van een aantal enthousiaste inwoners. De verhuur van bootjes maakt het voor zowel inwoners als toeristen mogelijk om ons mooie Hasselt vanaf het water te beleven. Ook zorgt het er voor dat het centrum voor toeristen aantrekkelijker wordt om er te verblijven.”

  • Hoogstambrigade verrast wethouder Slingerland met 15 fruitbomen voor Manegepad Hasselt

    Ook Hasselt krijgt dit jaar een aanvulling op de fruitbomen. Maarten Slingerland werd verrast door Jeroen Tersmette van de Hoogstambrigade met de symbolische overhandiging van vijftien fruitbomen voor het Manegepad in Hasselt. Wethouder Maarten Slingerland: “Ik ben blij verrast met het initiatief van de Hoogstambrigade. Met deze nieuwe aanplant behouden we een stukje, weliswaar jong, groen cultureel erfgoed voor Hasselt.” Afgelopen zaterdag hebben de leden van de Hoogstambrigade Zwartewaterland de fruitbomen aangeplant.

  • Avondklok gaat morgen in: van 21 tot 4.30 uur

    Vanaf 23 januari geldt een avondklok van 21.00 uur 's avonds tot 4.30 uur 's ochtends. Deze zware maatregel moet ervoor zorgen dat minder mensen elkaar ontmoeten. Zo voorkomen we verspreiding van het coronavirus.

  • Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten

    Het kabinet maakt zich grote zorgen om Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Daarom geldt vanaf vrijdag 22 januari een avondklok. (Let op: De Tweede Kamer moet zich nog buigen over het voorstel van het kabinet om een avondklok in te voeren). Bovendien scherpt het kabinet het advies voor bezoek aan: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Ook worden extra beperkingen ingevoerd om het aantal internationale reisbewegingen tegen te gaan.

  • Eerste hoogstamboomgaard in Genemuiden stapje dichterbij

    Wethouder Maarten Slingerland heeft namens de Hoogstambrigade Zwartewaterland symbolisch 13 fruitbomen overhandigd aan Nienke Koekoek, locatiemanager van Muiderheim. Dit gebeurde op de locatie naast Muiderheim waar de bomen komen te staan. “Met het planten van deze bomen is een mooie stap gezet richting een groene beleving in Zwartewaterland. De gemeente streeft er naar alle inwoners een fijne plek te geven en iedereen mee te laten doen. Deze samenwerking is hier een mooi voorbeeld van,” aldus wethouder Maarten Slingerland. Binnenkort begint de gemeente met de voorbereiding. De hoogstambrigade plant vervolgens de dertien fruitbomen aan.