Nieuws

  • Aanbod gehandicaptensport Zwartewaterland op landelijke website 

    Zwartewaterlanders met een beperking die willen sporten en bewegen kunnen binnenkort terecht op de landelijke website unieksporten.nl. Voordeel: het sportaanbod in de hele regio wordt overzichtelijker en dus toegankelijker. 

  • Gemeente Zwartewaterland stelt noodfonds in voor cultuur

    Culturele instellingen die door corona in de problemen komen, kunnen financiële steun krijgen uit het nieuwe Corona Cultuur Fonds van de gemeente Zwartewaterland. ‘Moedig slaan zij zich door deze moeilijke periode heen’, prijst wethouder Gerrit Knol. ‘Maar naast veel waardering hebben zij vooral financiële steun nodig om overeind te blijven.’

  • 750 nieuwe woningen tot 2030

    Zwartewaterland heeft tot 2030 behoefte aan 750 nieuwe woningen, zo blijkt uit het nieuwe Woonbehoefteonderzoek van de gemeente. Het gaat om 600 koop- en 150 huurwoningen. ‘We willen daarop inspelen en volop doorbouwen voor eigen vraag’, zegt wethouder Gerrit Knol.

  • Buitenruimteplan: Op een fijne manier bewegen, ontmoeten, sporten en spelen in de buitenruimte

    Hoe wordt de buitenruimte in Zwartewaterland gebruikt en door wie? En kan de inrichting beter of misschien anders? Het antwoord op deze en meer vragen staat in het Buitenruimteplan. Dit plan is samen met inwoners tot stand gekomen. Wethouder Maarten Slingerland: “Alle inwoners van Zwartewaterland moeten op een fijne manier kunnen bewegen, ontmoeten, sporten en spelen in de buitenruimte. Van jong tot oud, variërend van het spelen op een natuurspeelplaats tot het maken van een ommetje. Met het Buitenruimteplan richten we de openbare ruimte zo optimaal mogelijk in met de wensen en ideeën van onze inwoners als uitgangspunt.”

  • Schaapsteeg afgesloten van 1 februari tot en met 5 maart

    Van 1 februari tot en met 5 maart 2021 vinden er werkzaamheden plaats aan het wegdek, de aansluiting van het fietspad en de bermen van de Schaapsteeg. In verband hiermee is het noodzakelijk de Schaapsteeg af te sluiten voor verkeer.