Nieuws

  • Nieuwe bedientijden bruggen en sluizen Noordwest Overijssel

    Vanaf 1 april 2021 gelden er nieuwe bedientijden voor provinciale bruggen en sluizen in Noordwest Overijssel

  • Zwartsluis Onder Zeil krijgt toch subsidie

    Zwartsluis Onder Zeil krijgt voor dit jaar toch een gemeentelijke subsidie, zo heeft het College van Burgemeester en Wethouders besloten. ‘Dit waterevenement is waardevol voor Zwartsluis en onze gemeente en sluit goed aan bij het Leefbaarheidsplan Zwartsluis en onze toeristische ambities’, zegt burgemeester Eddy Bilder.

  • Recreatieondernemers investeren in Zwartewaterland

    Zwartewaterland is in trek bij recreatieondernemers. Tussen 2020 en april 2021 starten of verbeteren vijf ondernemers een verblijfsaccommodatie. En er is ruimte voor meer. ‘Samen met ondernemers boren we nieuwe doelgroepen aan’, zegt burgemeester Eddy Bilder.

  • Zwartewaterland zet zich in voor behoud monumentale bomen

    Vijftien monumentale bomen in Zwartewaterland krijgen binnenkort een snoeibeurt. Deze veiligheidssnoei is nodig om het dode hout te verwijderen, zodat de bomen niet spontaan takken laten vallen. Met het goed snoeien zijn de monumentale bomen veilig en blijft een stuk groen cultureel erfgoed behouden voor Zwartewaterland.

  • Werkzaamheden in Genemuiden en Zwartsluis vertraagd door slecht weer

    Werkzaamheden in Genemuiden en Zwartsluis lopen ongeveer twee weken vertraging op door het slechte weer. Er is inmiddels een aangepaste planning gemaakt.