Nieuws

  • GGD IJsselland start tijdelijke testlocatie in Genemuiden

    GGD IJsselland start vanaf dinsdag 9 maart een tijdelijke testlocatie in Genemuiden. Hier kunnen inwoners zich op corona laten testen. De locatie is tot stand gekomen in samenwerking met de Ondernemers Kring Genemuiden (OKG); in de testlocatie van OK Vitaal richt de GGD een eigen testlijn in. Deze is elke ochtend (met uitzondering van zondag) open van 09.00 – 12.00 uur. Inwoners van Zwartewaterland kunnen hier op afspraak terecht voor een - gratis - coronatest. Dit is een PCR-test waarvan de uitslag meestal binnen een dag bekend is. Werkgevers die hun medewerkers een sneltest willen laten doen, kunnen voor deze - betaalde - sneltest van 13.00 – 20.00 uur bij OK Vitaal terecht.  

  • TONK: Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten

    Door de coronacrisis krijgen sommige huishoudens te maken met een onverwachte en plotselinge terugval van hun inkomen. Hierdoor is het moeilijk om bijvoorbeeld de huur of hypotheek te blijven betalen. De woonlasten zijn vaak de grootste kostenpost in een huishouden. De overheid helpt inwoners die tegen deze problemen aanlopen met een noodmaatregel: De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). In onze gemeente gaat deze regeling binnenkort van start. 

  • Corona Cultuurfonds vandaag van start!

    Culturele instellingen in Zwartewaterland die door corona in de problemen komen, kunnen financiële steun krijgen uit het Corona Cultuurfonds. De aanvragen kunnen vanaf vandaag ingediend worden.

  • Gemeente start onderzoek naar opvoedingsondersteuning

    Sluit de opvoedingsondersteuning in Zwartwaterland nog goed aan op de behoeften van ouders? Dat onderzoekt pedagogiekstudent Dorine Beens – van der Lelij samen met de gemeente. ‘We brengen veranderende behoeften in beeld, zodat we tijdig kunnen bijsturen’, zegt wethouder Maarten Slingerland. Het onderzoek richt zich op ouders met kinderen van 2 tot 16 jaar. 

  • Essentaksterfte oorzaak van bomenkap langs Verkavelingsweg Hasselt

    Veertien essen langs de Verkavelingsweg in Hasselt zijn aangetast door essentaksterfte en daardoor ernstig verzwakt. Om te zorgen dat verkeer veilig over de weg kan blijven rijden, is het nodig de essen te kappen. Na het kappen worden de stobben weg gefreesd en de berm weer hersteld.