Nieuws

  • Omwonenden denken mee over inrichting beweegpad langs Weteringallee Zwartsluis

    Een wandelpad langs de vijver bij de Weteringallee, ook geschikt voor minder validen en ouderen. Lekker in beweging zijn op een beweegtoestel of even genieten van de mooie omgeving op een fijne rustplek of ontmoetingsplek. En tegelijkertijd kennis op doen over bloemen en kruiden. Dat wil de gemeente Zwartewaterland graag met inwoners en dan vooral de omwonenden van de Weteringallee in Zwartsluis realiseren. Wethouder Gerrit Knol: “Omwonenden hebben een praatplaat ontvangen waarop zij kunnen aangeven wat zij belangrijk en mooi vinden. Zo kunnen ze kiezen voor bepaalde beweegtoestellen of voor een groenelement zoals een slangenhaag of boomgroepen. Dit helpt ons om keuzes te maken.”

  • Hasselt krijgt een ‘nieuwe’ Veerpoort

    In mei 2021 starten, in opdracht van de gemeente Zwartewaterland, Opleidingsvereniging Genemuiden (OVG) en bouwbedrijf Kijk in de Vegte met de opbouw van de fundamenten van de Veerpoort. “Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van gemeente Zwartewaterland, de Historische vereniging Hasselt en Stichting Archeologie Zwartewaterland in vervulling. Op deze manier blijven de restanten van de Veerpoort voor de toekomst zichtbaar,” aldus wethouder Harrie Rietman.

  • Gemeente Zwartewaterland organiseert online informatiebijeenkomst over wind- en zonne-energie

    Op woensdag 24 maart organiseert gemeente Zwartewaterland een online informatiebijeenkomst over wind- en zonne-energie in Zwartewaterland. Het doel van de avond is om inwoners mee te nemen in de duurzame thema’s en welke veranderingen nodig zijn om in de toekomst te kunnen wonen en werken in een leefbaar klimaat. De online informatiebijeenkomst start om 19:30 uur en duurt tot ± 20:45 uur. Wethouder Harrie Rietman: “Dat we over moeten stappen naar duurzame energie is bekend. En dat we daarbij zonneparken én windmolens nodig hebben ook. Dit willen we samen met onze inwoners doen. Samen werken aan een duurzaam Zwartewaterland.”

  • Vaartuigen verwijderen vanaf 1 april in verband met maaiseizoen

    Het maaiseizoen gaat binnenkort beginnen. Daarom mogen er geen (roei)boten of andere obstakels in de berm van het openbaar groen liggen. Heeft u een boot of ander obstakel die nog op de wal ligt? Dan vragen wij u uw boot op zijn laatst donderdag 1 april 2021 weg te halen of in het water af te meren. Zo vormen de boten geen hinder bij de maaiwerkzaamheden.

  • On-demand webinar ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’

    De gemeente Zwartewaterland organiseert in samenwerking met duurzaamheidscombinatie DCZ en Energiek Zwartewaterland een on-demand webinar over duurzaamheid voor woningeigenaren. Op dit moment staat de webinar ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ klaar. Deze webinar is te volgen op een zelfgekozen moment. Wethouder Rietman: “De winter is volle gang en ook in het vroege voorjaar kan het nog lang fris blijven. Hoe houdt u het dan als woningeigenaar binnen behaaglijk zonder een hoog energieverbruik? Een goed moment om na te denken over het verduurzamen van uw woning.”