Nieuws

  • Groei Vooruit helpt inwoners van Zwartewaterland met werk en ontwikkeling

    Corona heeft de arbeidsmarkt op z'n kop gezet. Daarom is er in Regio Zwolle, waar Zwartewaterland onder valt, steun voor mensen die zich willen blijven ontwikkelen om hun kansen op werk te vergroten: Groei Vooruit. ‘Dit is een mooie kans voor onze inwoners die met werk op een dood spoor zitten’, zegt wethouder Gerrit Knol.

  • Preventieve bestrijding Eikenprocessierups

    Nu het voorjaar is aangebroken, begint ook weer de aanpak van het beheersen van eikenprocessierupsen. De rupsen kunnen preventief en reactief bestreden worden. Preventieve bestrijding betekent het bestrijden van de rupsen voordat ze brandharen krijgen. Wij voeren preventieve bestrijding uit langs de Verkavelingsweg en de Kastanjelaan in Hasselt. Deze bestrijding wordt binnenkort opgepakt.

  • Gemeente en ROVA doen proef om biodiversiteit te vergroten

    Met de onthulling van een informatiebord markeerde wethouder Maarten Slingerland de start van een gezamenlijke proef van de gemeente Zwartewaterland en ROVA met anders maaien om de biodiversiteit te vergroten. “Om te zorgen dat insecten gedurende de seizoenen voldoende voedsel en schuilgelegenheid hebben, kiezen we heel bewust de tijden en locaties waarin we wel of niet maaien. Zo zorgen we dat altijd bloeiende bloemen en planten beschikbaar blijven voor de insecten in de buurt. Samen met ROVA onderzoeken we de komende vijf jaar de effecten van dit aangepaste maaien op de biodiversiteit.” geeft wethouder Maarten Slingerland aan.

  • Laatste tests in pop-up testlocatie Genemuiden

    Het aantal coronabesmettingen in Zwartewaterland neemt af. Er zijn nog wel nieuwe besmettingen, maar dat zijn er minder dan voorgaande weken. Ook de vraag naar testen is afgenomen. Vandaag vinden de laatste coronatests plaats in de pop-up testlocatie die GGD IJsselland, in samenwerking met de gemeente, 26 maart met spoed had opgezet op het Havenplein in Genemuiden. De unit wordt vrijdag 9 april in de ochtend opgehaald. In totaal zijn er bijna 400 testen uitgevoerd.

  • Zwartewaterland stimuleert ontmoeting en verbinding met sociale kaart

    Zwartewaterland heeft vanaf vandaag een sociale kaart. Dit is een website waarop staat wat er allemaal te doen is in onze gemeente. ‘Je kunt er informatie vinden over cultuur, sport en bewegen, maar ook over (gemeentelijke) hulp en inkomensregelingen’, legt sociaal domein-wethouder Gerrit Knol uit.