Nieuws

  • Kransleggingen herdenking gevallenen in Zwartewaterland

    Vandaag heeft burgemeester Bilder op zeven verschillende plekken in onze gemeente een krans gelegd te nagedachtenis aan de gevallenen in de Tweede Wereldoorlog.

  • Informatieavond BOOOST!: samen naar krachtige sportclubs

    Hoe geven we sportclubs in Zwartewaterland een boost? Daarover gaat een online informatieavond met organisatieadviseur Berend Rubingh op woensdag 26 mei. ‘Deze avond is het startschot van het project BOOOST!, waarin gemeente en clubs samen streven naar krachtige en toekomstbestendige verenigingen’, zegt wethouder Gerrit Knol.

  • Zwartewaterland pakt door met huisvesting arbeidsmigranten

    Zwartewaterland gaat de huisvesting voor arbeidsmigranten reguleren. Zo wil de gemeente heldere afspraken vastleggen in convenanten met verhuurders en uitzendbureaus. ‘We gaan de leefomstandigheden voor arbeidsmigranten borgen en willen de overlast in buurten verminderen’, zegt wethouder Gerrit Knol.

  • Acht inwoners Zwartewaterland Koninklijk onderscheiden

    Burgemeester E.J. Bilder heeft ter gelegenheid van de lintjesregen Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan acht inwoners van de gemeente Zwartewaterland. De versierselen behorend bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en Ridder in de Orde van Oranje-Nassau werden uitgereikt in kleine besloten bijeenkomsten.

  • Wij zoeken de eigenaar van deze aanhanger

    Sinds 14 april 2021 is deze aanhanger volgens artikel 5.6 lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Zwartewaterland voorzien van een sticker. Dit betekent dat de gemeente de eigenaar vraagt om de aanhanger van de openbare weg te verwijderen.