Nieuws

  • Wethouder Slingerland zet eerste schop in de grond in Hasselt

    De aanleg van het glasvezelnetwerk in Hasselt is definitief gestart. Vandaag hebben wethouder Maarten Slingerland en RENDO Fiber-directeur Bert Vos samen een eerste schop in de grond gezet. “Hiermee maken we Hasselt en onze gemeente weer een stukje aantrekkelijker voor wonen en werken’, zegt wethouder Maarten Slingerland.

  • Gewijzigde afvalinzameling met Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag

    Op Hemelvaartsdag (donderdag 13 mei) en op Tweede Pinksterdag (maandag 24 mei) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Zwartewaterland. De containers worden op een andere dag geleegd.

  • Online webinar verduurzamen woning op 18 mei

    Afgelopen winter kon het erg koud zijn en werd er hard gestookt om de woning comfortabel en warm te krijgen. Met als gevolg een hoge energierekening en CO2-uitstoot. De meeste woningen kunnen flink verbeterd worden met bijvoorbeeld isolatie en slim verwarmen. De gemeente Zwartewaterland helpt woningeigenaren daarmee graag op weg, in samenwerking met DCZ Duurzaam Wonen en Energiek Zwartewaterland.

  • Boomhut van groep 7 van De Toermalijn ‘favoriet’ van de stad

    Met 12,4 % van de stemmen is het idee van groep 7 van De Toermalijn de “favoriet” van de stad. Zij krijgen een Stadscheque van € 2.500,- voor een uitdagende maar veilige boomhut, met lange picknickbank in het Van Stolkspark.

  • Huurcompensatie voor sportverenigingen in Zwartewaterland

    De gemeente Zwartewaterland scheldt de huur voor sportvelden in het laatste kwartaal van 2020 gedeeltelijk kwijt. ‘Hiermee compenseren we de verenigingen die door corona inkomsten mislopen’, zegt sportwethouder Gerrit Knol.