Nieuws

  • Gemeente Zwartewaterland gaat ligplaatsen haven Genemuiden controleren

    De wachtlijst voor een ligplaats in de haven van Genemuiden wordt steeds langer. We willen voorkomen dat ligplaatsen verhuurd worden, maar niet gebruikt. Daarom gaat de gemeente begin juni controleren of de verhuurde plekken worden ingenomen door de huurder.

  • Monumentale schooltje in Genne verkocht

    Het monumentale schooltje in Genne is verkocht. Gister ondertekende de familie Van Eerde – Bohorie het koopcontract. Zij gaan hier wonen en een bed & breakfast runnen. ‘Hiermee krijgt het mooie schooltje weer een passende invulling en houden we Genne en het buitengebied leefbaar’, zegt wethouder Maarten Slingerland.

  • Gemeente vraagt mening inwoners over verkeer en vervoer in Zwartewaterland

    Zijn er verkeersknelpunten in uw wijk of kern? Wat vindt u van de huidige voorzieningen voor de auto, fiets of het openbaar vervoer? Vanaf woensdag 19 mei kunnen inwoners via een enquête hun mening geven over verkeer en vervoer in Zwartewaterland. De uitkomsten van de enquête worden gebruikt voor een actualisatie van het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoer Plan (GVVP). Wethouder Maarten Slingerland: “Inwoners hebben een goed beeld van de verkeersknelpunten en de huidige voorzieningen op het gebied van verkeer in hun kern of in het buitengebied. Ik roep dan ook alle inwoners op om de enquête in te vullen. Dit kan tot en met vrijdag 4 juni 2021.”

  • Gratis training “grip op verwardheid” voor inwoners

    Marijke is nogal veranderd de laatste tijd. Ze lijkt somberder en vermijdt steeds vaker het contact met andere mensen. Als je met haar spreekt lijkt ze snel afgeleid. Het valt je wel op, maar wat kun je doen? Maak je je zorgen om iemand, maar weet je niet hoe je het gesprek aan moet gaan? Heb je in je omgeving, je buurt, vriendenkring of in je familie met deze situaties te maken? En vind je het lastig om daar goed op te reageren? Meld je dan aan voor de training “grip op verwardheid."

  • Pilot openstelling schoolplein Maarten Lutherschool Genemuiden

    Tot 1 juli 2021 is het plein van de Maarten Lutherschool buiten de schooltijden open om te spelen. De Maarten Lutherschool en de gemeente Zwartewaterland hebben tot deze proef besloten omdat er weinig speelmogelijkheden zijn in de kern van Genemuiden en Genemuiden Noordoost. De huizen zijn dicht op elkaar gebouwd en de straten smal met geparkeerde auto’s. Na deze periode kijken gemeente, de Maarten Lutherschool en de buurt of het schoolplein permanent open kan blijven. Wethouder Maarten Slingerland: “Ik ben erg blij met de samenwerking met de Maarten Lutherschool. Ik hoop dat kinderen uit de buurt, en ook hun (groot)ouders veel plezier beleven aan de extra speel- en beweegruimte.”