Nieuws

  • Gemeente Zwartewaterland zoekt eigenaar blauwe Mercedes

    Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op grond van artikel 125 van de Gemeentewet en art. 170 van de Wegenverkeerswet gebruik hebben gemaakt van hun bevoegdheid tot het wegslepen van het volgende voertuig:
    • een auto, blauwe Mercedes,
    • met het (doorvoer)kenteken 57-FR-JX

  • Prinses Julianastraat Genemuiden vanaf 14 juni twee weken dicht

    In opdracht van Gemeente Zwartewaterland gaat Van Dalfsen Infra onderhoudswerkzaamheden aan de rijbaan uitvoeren in de Prinses Julianastraat. Het betreft het gedeelte tussen de M.G. Simondsstraat en de Nieuwstraat. Hierdoor is de Prinses Julianastraat met ingang van 14 juni twee weken dicht. Verkeer wordt omgeleid. De Steenpoort blijft bereikbaar.

  • Traktaat: 'Zwartewaterland is voorbeeld voor andere gemeenten'

    De eeuwenoude Moderne Devotie bevat een aantal belangrijke lessen voor de manier waarop we nu mensen helpen, zegt Mink de Vries. Hij overhandigde vandaag zijn traktaat ‘Thomas a Kempis over het Sociaal Domein’ aan het gemeentebestuur. ‘Zwartewaterland is een voorbeeld voor andere gemeenten’, aldus de schrijver.

  • Regio Zwolle biedt zich aan als dé experimenteerregio voor Nederland

    'Regio Zwolle zoekt een ministersploeg die met ons samen wil werken aan de brede welvaart van Nederland. Vanuit een nieuw regeerakkoord met oog en oor voor de regio. Een kabinet die het aandurft landelijk beleid toe te spitsen op regionale verschillen. Om meer impact te maken in het belang van inwoners en ondernemers.' Zo staat te lezen in het kabinetsaanbod dat Regio Zwolle heeft aangeboden aan de informateur Mariette Hamer en de fractievoorzitters. Het is voor het eerst dat Regio Zwolle een kabinetsaanbod heeft opgesteld met wat de regio biedt en vraagt aan Den Haag. Uniek is ook de korte video met ‘spoken word’ dat de grote verscheidenheid en onderscheidende kracht van de regio benadrukt.

  • Waterschap controleert waterkwaliteit vanwege latex lekkage in Hasselt

    Het waterschap controleert dit weekend de waterkwaliteit in de wetering tussen Hasselt en Nieuwe Wetering. Bij Condor Carpets in Hasselt lekte het afgelopen weekend latex de bergingsvijver van het bedrijf in. Deze vijver staat in verbinding met het watersysteem van het waterschap. In het water is een witte waas te zien.