Nieuws

  • Opgeknapt Van Stolkspark symbolisch geopend

    Op 11 juni hebben wethouder Harrie Rietman en Stefan van Dijk het opgeknapte Van Stolkspark in Hasselt symbolisch geopend. Het park heeft rolstoelvriendelijke ingangen en paden gekregen en de muziekkoepel en volières zijn opgeknapt. Wethouder Harrie Rietman: “Ik ben trots op het vele werk dat vrijwilligers samen met de medewerkers van ROVA hebben verzet. Het Van Stolkspark is weer een gezellig park, toegankelijk voor jong en oud. Waar je heerlijk kunt wandelen, picknicken en waar ook ruimte is voor andere activiteiten. Ook het idee voor een boomhut van groep 7 van De Toermalijn past hier prima in. Laten we er samen van genieten en het samen schoon en netjes houden.”

  • Inventarisatie objectkenmerken woningen Wet WOZ

    Wij starten binnenkort met controles van de objectkenmerken van de woningen. Dit is nodig voor een goede WOZ-waardebepaling.

  • Drukke kruispunten Stuivenbergstraat Genemuiden worden veiliger

    De gemeente Zwartewaterland gaat aan de slag met de verkeersveiligheid in de Stuivenbergstraat in Genemuiden, tussen de Majoor Generaal Simondsstraat en de Dorus Rijkersstraat. De drukke kruispunten bij d’Overtoom, OBS De Vogelaar en de Johannes Bogermanschool worden veiliger.

  • Zwartewaterland heeft financiën op orde

    Na een financieel moeilijke periode heeft Zwartewaterland het huishoudboekje op orde. De gemeente eindigde vorig jaar € 2 miljoen in de plus en ligt voor 2021 op koers. Ook voor de periode tot 2025 is de verwachting positief. "Dat gaan onze bewoners merken'', zegt wethouder Maarten Slingerland. ''We kunnen de zwembaden open houden en de rioolheffing structureel verlagen.''

  • André van Duin en Janny van der Heijden brengen Hasselt op landelijke televisie

    André van Duin en Janny van der Heijden bezochten afgelopen zaterdag Hasselt. Zij voeren door de wateren in en rond onze mooie Hanzestad om opnamen te maken voor het Max-programma Denkend aan Holland. “Dit is goede reclame”, zegt burgemeester Eddy Bilder. “Zo kan heel Nederland zien hoe fraai en levendig Hasselt is.”