Nieuws

  • Dode hoek lessen op alle basisscholen in Zwartewaterland

    De leerlingen van groep 7 en 8 van alle basisscholen in Zwartewaterland krijgen verkeerslessen over de dode hoek in het verkeer. Met dit lesprogramma wil de gemeente Zwartewaterland de dode hoek onder de aandacht brengen. Dat is belangrijk, want de dode hoek is een gevaarlijke plek op de weg. Wethouder Maarten Slingerland was op 23 juni aanwezig bij de verkeerslessen op OBS De Aremberg in Zwartsluis.

  • Jouw huis slim en betaalbaar verduurzamen? Kijk het webinar voor inwoners Zwartewaterland!

    Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar? Daarover gaat het hagelnieuwe on demand webinar voor de inwoners van Zwartewaterland. Een aanrader, vindt wethouder Harrie Rietman. ‘In slechts 1 uur tijd ben je op de hoogte van de bespaarmogelijkheden en de nieuwe subsidies.’

  • Leerlingen Het Anker en burgemeester praten over Kinderraad

    Groep 8 van CBS Het Anker bracht maandag 14 juni een bezoek aan het gemeentehuis. Daar spraken zij met burgemeester Bilder over het instellen van een kinder- of jeugdgemeenteraad. ‘1 januari is een mooie streefdatum voor de start van een Kinderraad’, aldus Bilder.

  • Brug over Bermsloot Genemuiden dicht in verband met onderhoud

    Vanaf 22 juni is de brug over de Bermsloot vanaf de Benthemersteeg richting Tag in Genemuiden voor een periode van drie weken dicht in verband met werkzaamheden.

  • Fietsstraat veilig alternatief voor Zwolsesteeg

    De Zwolsesteeg in Genemuiden wordt een fietsstraat. Op deze route heeft de veiligheid van de fietser prioriteit en is de auto “te gast”. De weg krijgt een fietspaduitstraling met roodbruin asfalt en de maximale rijsnelheid gaat omlaag naar 30 km/h. Wethouder Maarten Slingerland: “Met het fietsveiliger maken van de Zwolsesteeg gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Hiermee pakken we namelijk ook het te hard rijden op de Zwolsesteeg aan.”