Nieuws

  • Zwartewaterland scoort landelijk het beste op coronadienstverlening voor het MKB

    Ondernemers hebben in coronatijd meer waardering gekregen voor de dienstverlening van hun lokale overheid. Dat blijkt uit de zesde editie van de tweejaarlijkse verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente van MKB-Nederland, waarin bijna 20.000 ondernemers verspreid over alle 355 gemeenten zich hebben uitgesproken. Opvallend dit jaar zijn de goede scores van de Regio Zwolle gemeenten: zeven gemeenten staan in de top 100, waarvan de gemeente Noordoostpolder met een vierde plaats in de landelijke verkiezing het beste uit bus komt. De gemeente Zwartewaterland scoorde landelijk het beste op coronadienstverlening.

  • Gemeente en ROVA bestrijden Japanse duizendknoop met elektriciteit

    De gemeente Zwartewaterland en ROVA beginnen een proef om de Japanse duizendknoop te bestrijden. De plant wordt onder stroom gezet, zodat de wortels van de plant kapot gaan. Wethouder Maarten Slingerland: “De Japanse duizendknoop is een groot risico voor de biodiversiteit. Het verdringt andere beplanting. Daarnaast veroorzaakt deze plant veel schade aan bestratingen, wegen, riolering en funderingen. Met deze proef willen we onderzoeken of elektrocutie een effectief middel is om deze plant te bestrijden.”

  • Doorgaand verkeer Hoogstraat Hasselt gestremd op maandag 12 juli

    Op maandag 12 juli 2021 is de Hoogstraat in Hasselt vanaf de Buiten de Venepoort tot de Rosmolenstraat/Raamstraat volledig afgesloten. Er vinden werkzaamheden plaats aan de riolering en de verkeersdrempel aan het begin van de Hoogstraat. Verkeer kan gebruik maken van de met borden aangegeven omleiding. Tijdens de werkzaamheden geldt een parkeerverbod in genoemd weggedeelte.

  • Groot plan voor dementievriendelijk Zwartewaterland

    Zwartewaterland bouwt aan een dementievriendelijke gemeente. Een speciale werkgroep van vier partijen lanceert een omvangrijk actieplan waarmee dementerenden langer en beter kunnen deelnemen aan onze samenleving. ‘Dat is hard nodig’, zegt wethouder Gerrit Knol. ‘Want over 10 jaar hebben we ruim 50 procent meer dementerenden.’

  • Gemeenteraad organiseert gratis cursus 'Politiek Actief' voor inwoners

    Speciaal voor mensen die erover nadenken om actief te worden in de politiek organiseert de gemeenteraad van Zwartewaterland in het najaar van 2021 de cursus Politiek Actief. Ook voor degenen die niet direct in de politiek willen stappen, maar wel willen weten hoe ze invloed uit kunnen oefenen op de lokale besluitvorming is de cursus zeer geschikt.