Nieuws

  • Volop activiteiten tijdens Open Monumentendag in Zwartewaterland

    Op 11 september 2021 is weer de jaarlijkse Open Monumentendag. Door corona doen woningen van particulieren niet mee, maar veel historische locaties in Zwartewaterland openen wel de deuren voor het publiek.

  • Bedevaartspad en project Muurpoëzie in Hasselt geopend

    Vandaag werden in Hasselt twee bijzondere projecten geopend: het Bedevaartspad en Muurpoëzie. Ter gelegenheid hiervan onthulde burgemeester Bilder in de tuin van de RK kerk een fotodrieluik. Dit drieluik is onderdeel van het Bedevaartspad.

  • Aanleg fietspad langs N331: lang gekoesterde wens gaat in vervulling

    Langs de N331 tussen Hasselt en Zwartsluis wordt een betonnen fietspad aangelegd. Het bestaande asfaltpad was verouderd en leverde gevaarlijke situaties op voor fietsers. Vanochtend gaf wethouder Maarten Slingerland het officiële startschot van het project.

  • 10 extra woningen in Tag West Genemuiden

    In de eerste fase van nieuwbouwwijk Tag West in Genemuiden komen tien extra woningen “Wij zijn hier heel blij mee”, zegt wethouder Harrie Rietman. “In dit plandeel komen nu meer rij- en hoekwoningen. Juist daar is veel vraag naar, zo blijkt uit ons woonbehoefteonderzoek van februari.”

  • Mantelzorgcompliment aanvragen vanaf 1 september 2021

    De gemeente Zwartewaterland waardeert het werk dat mantelzorgers verzetten en wil hen daarvoor bedanken. Dat gebeurt in de vorm van het Mantelzorgcompliment. Wie mantelzorg krijgt, kan van 1 september tot 1 december 2021 het Mantelzorgcompliment aanvragen. Het Steunpunt Mantelzorg verzorgt de beoordeling en verstrekking.