Nieuws

  • Aanpassing werkzaamheden Vaartweg Hasselt

    In opdracht van de gemeente Zwartewaterland voert Schagen Infra in september 2021 groot onderhoud en verbeteringen uit aan de Vaartweg in Hasselt. De werkzaamheden hiervoor zijn op 6 september begonnen en duren tot en met zaterdag 2 oktober. Anders dan in de eerdere planning is aangegeven is vanaf vandaag tot en met vrijdag 17 september op werkdagen slechts 1 rijbaan open ter hoogte van de fietsoversteek bij het Erfgenamenwegje. Van maandag 20 september tot en met zaterdag 2 oktober wordt weer volgens de oorspronkelijke planning gewerkt. In die periode is doorgaand verkeer grotendeels niet mogelijk.

  • Gratis webinars Energieneutraal Verbouwen

    In een energieneutraal huis woont u comfortabel, wekt u uw eigen energie op en gebruikt u zo min mogelijk energie. Zo bent u klaar voor uw duurzame toekomst.
    Wilt u weten hoe u dit aanpakt? Laat u zich dan inspireren door het webinar Energieneutraal Verbouwen.

  • Samen werken we aan een veilig buitengebied

    De gemeente Zwartewaterland werkt samen met de politie en andere partners aan een veilig buitengebied. Om ervoor te zorgen dat het er prettig wonen en werken blijft, hebben we ook uw hulp hard nodig. Als inwoner of ondernemer van het buitengebied komt u misschien wel eens een verdachte situatie tegen. Bijvoorbeeld verdachte contante betalingen, ongebruikelijke activiteiten in de avonduren of verdachte personen. Wij vernemen dit graag van u door de onderstaande enquête in te vullen. Woont u in het buitengebied? Dan ontvangt u deze week een brief en een flyer met meer informatie.

  • Hasselt op 13 september voor miljoenenpubliek in Denkend aan Holland

    In juni maakten André van Duin en Janny van der Heijden opnamen in Hasselt voor Denkend aan Holland; maandag 13 september wordt het programma bij Omroep MAX uitgezonden. “Wij wisten het al, André en Janny weten het nu ook en straks weet ook de rest van Nederland hoe mooi Hasselt is”, zegt burgemeester Bilder.

  • Verder in gesprek over opwek duurzame energie

    De gemeente Zwartewaterland nodigt inwoners en ondernemers uit om verder in gesprek te gaan over de opwek van duurzame energie. Hiervoor wordt een tweede ronde DuurzaamheidsTafels georganiseerd, die op drie avonden in september plaatsvinden. Tijdens deze DuurzaamheidsTafels worden de eerste inzichten gedeeld en is er onder andere aandacht voor de mogelijke zoekgebieden, ruimtelijke randvoorwaarden en lokaal eigendom. “Op deze manier krijgen we als gemeente een goed beeld van de voorkeuren en zorgen van inwoners en ondernemers voor het opwekken van energie uit zon en wind.”, aldus wethouder Harrie Rietman.