Nieuws

  • Gemeente wil meer jongeren voor Zwartewaterland behouden

    Jongeren die de afgelopen jaren naar elders verhuisden vinden Zwartewaterland een prettige en veilige woonomgeving, zo blijkt uit een enquête over de verhuismotieven van jongeren tussen 18 en 30 jaar. “Dit biedt mogelijkheden om in de toekomst meer jongeren in Zwartewaterland te behouden”, zo zei wethouder Gerrit Knol afgelopen vrijdag, nog voor zijn fietsongeval in Limburg.

  • Zwartewaterland wapent zich tegen drugslabs en hennepkwekerijen in het buitengebied

    Elke dag worden op locaties in Nederland drugslaboratoria, chemicaliën of drugsafval aangetroffen. Vanwege de enorme impact op een buurt of bedrijf heeft dit hoge prioriteit bij de gemeente Zwartewaterland. Daarom start de gemeente samen met 10 andere gemeenten in IJsselland een campagne met Meld Misdaad Anoniem, waarmee inwoners worden opgeroepen om verdachte situaties en drugcriminaliteit te melden. Ook houdt de gemeente een enquête Veilig Buitengebied onder bewoners buiten de drie kernen. Met de uitkomsten wil de gemeente criminaliteit in het buitengebied tegengaan en de leefbaarheid behouden en, waar nodig, verbeteren.

  • Informatieavond over hoogbegaafdheid bij kinderen

    Meer weten over hoogbegaafdheid bij kinderen? Kom dan naar de Informatieavond Hoogbegaafdheid bij Kinderen, op 30 september in Genemuiden. “Hoogbegaafd zijn klinkt misschien leuk, maar als het niet herkend wordt, kan het tot serieuze problemen leiden. Dat willen we als gemeente voorkomen”, zegt wethouder Maarten Slingerland.

  • Wethouder Gerrit Knol tijdelijk uit de running

    Afgelopen zaterdag is wethouder Gerrit Knol gevallen tijdens de Amstel Gold Race in Limburg. Hij heeft hierbij enkele fracturen opgelopen. De komende weken nemen collega-wethouders Harrie Rietman en Maarten Slingerland zijn taken over.

  • Gemeente tijdelijk niet telefonisch bereikbaar via 14 038

    Door een technische storing zijn wij niet bereikbaar via 14 038. Het is nog niet bekend hoe lang de storing gaat duren.
    Wij verzoeken u om op een later moment te bellen voor zaken die geen spoed hebben.