Nieuws

  • Kruispunten in burgemeester Malcorpslaan en Sikkel op de schop

    De gemeente Zwartewaterland maakt een groot aantal kruispunten in de Burgemeester Malcorpslaan en de Sikkel in Hasselt verkeersveiliger. Op maandag 4 oktober beginnen de werkzaamheden. Het werk aan de Vaartweg is dan afgerond. “Zo voorkomen we zoveel mogelijk verkeershinder voor bewoners, bezoekers en bedrijven”, zegt wethouder Maarten Slingerland.

  • Stremming Vaartweg iets langer dan gepland

    De werkzaamheden aan de Vaartweg vorderen gestaag en verlopen globaal volgens planning. Nog een dikke week en dan zitten de werkzaamheden erop en is de Vaartweg klaar. Helaas houdt de verkeershinder iets langer aan dan verwacht. In verband met de lagere nachttemperaturen is het noodzakelijk om de Vaartweg de komende twee weekenden nog dicht te houden. Op maandagochtend om 6:00 uur is de weg weer open.

  • Voormalig schoolgebouw Jan van Arkelstraat wordt wooncomplex

    Het voormalige schoolgebouw aan de Jan van Arkelstraat in Genemuiden heeft een nieuwe eigenaar. Aannemer Karst van Dalfsen van Van Dalfsen Bouw BV uit Hasselt gaat er een wooncomplex ontwikkelen. “Een mooie nieuwe bestemming”, zegt wethouder Maarten Slingerland. “Met de opbrengst kunnen we andere gemeentelijke panden extra ondersteunen en verduurzamen.”

  • Inwoners Zwartewaterland scheiden grondstoffen goed

    Inwoners van Zwartewaterland scheiden hun afval goed, zo blijkt uit de jongste Grondstoffenmonitor van de Rova. “Dit verdient een groot compliment!”, zegt een trotse wethouder Harrie Rietman. “Als we meer scheiden hoeven we minder te verbranden én minder te betalen. Zo sparen we samen het milieu en houden we de afvalstoffenheffing laag.”

  • Infoavond over opvoeden voor ouders en professionals 

    Hoe begeleid ik mijn kind op sociale media? Hoe beïnvloed ik het gedrag van mijn kind positief? Hoe maak ik een stabiele thuisomgeving? Over deze onderwerpen organiseert de gemeente Zwartewaterland op 6 oktober een informatieavond. “In Zwartewaterland hebben we als beleid dat ieder kind veilig en gezond kan opgroeien”, zegt wethouder Maarten Slingerland. “Deze avond sluit daar naadloos bij aan.”