Nieuws

  • Militaire artillerie oefening van 22 tot en met 26 november

    Van 22 november t/m 26 november 2021 houdt de afdeling Artillerie van de Koninklijke Luchtmacht een militaire oefening. Deze oefening wordt gehouden in delen van de provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen zich bewegen door het gebied, waarbij de bebouwde kom wordt gemeden.

  • Komend weekend opnieuw verkeershinder op de Vaartweg

    De herinrichting van de Vaartweg is zo goed als klaar. Helaas kon het werk aan de kruisingen afgelopen weekend niet volgens planning worden afgerond door de slechte weersomstandigheden. Daarom wordt komend weekend een nieuwe poging gedaan. De Vaartweg is dan van zaterdagochtend tot maandagochtend opnieuw dicht. Vanaf maandag wordt vervolgens gewerkt aan de verkeersregelinstallatie bij de kruising Telvorenstraat/Malcorpslaan. Wanneer het weer meewerkt zijn daarmee alle werkzaamheden aan de Vaartweg op 15 oktober afgerond.

  • Burgemeester bezoekt 23.000ste inwoner van Zwartewaterland

    Burgemeester Eddy Bilder verwelkomt vandaag de 23.000ste inwoner van Zwartewaterland. Het gaat om Mayson Freek Jan de Longte uit Hasselt, zoon van Lucien en Jerney die vorige week werd geboren. Namens de gemeente feliciteert Bilder de ouders. “Iedere geboorte is bijzonder, maar dat Mayson ons over deze grens heen helpt, maakt het helemaal speciaal.”

  • Informatieavond over de overgang aardgasvrij Zwartewaterland

    Wat is de warmtetransitie nu precies? Hoe organiseert de gemeente de overgang naar aardgasvrij wonen en leven? De gemeente organiseert op woensdag 13 oktober een informatieavond over de overgang (transitie) naar een aardgasvrij Zwartewaterland en hoe de Transitievisie Warmte (TVW) daarbij helpt. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis in Hasselt tussen 19.00 en 21.00 uur.

  • Zevenhont Zuid: sneller duidelijkheid voor omwonenden en onderneming

    Omwonenden en de onderneming zo snel mogelijk duidelijkheid geven. Om die reden verklaarde de gemeenteraad op 16 september de coördinatieregeling van toepassing op het project Zevenhont Zuid, waar tapijtfabriek Vebe wil uitbreiden. “Belanghebbenden houden mogelijkheid voor bezwaar en beroep”, zegt wethouder Harrie Rietman.