Nieuws

  • Inwoners Zwartewaterland krijgen energiebespaartas cadeau

    De gemeente Zwartewaterland mag weer 1000 energiebespaartassen ter waarde van zestig euro cadeau doen aan huurders en woningeigenaren. Inmiddels zijn er al zo’n 750 tassen aangevraagd. Wil jij ook een energiebespaartas? Vraag de tas dan snel aan!

  • Snel en eenvoudig ‘Testen voor Toegang’ voor Biestemerk in Genemuiden

    Voor de Biestemerk in Genemuiden staat er vanaf komende vrijdag een Pop-up testlocatie bij de d’Overtoom. Dit organiseren de gemeente en de lokale horeca samen. “Zo kunnen onze inwoners toch snel en eenvoudig testen om de Biestemerk zo veilig mogelijk te laten verlopen”, zegt het gemeentebestuur. “Want zeker nu de besmettingscijfers weer oplopen moeten we extra alert zijn”.

  • Gemeente heeft financiën ook de komende jaren op orde

    Zwartewaterland staat er financieel nog steeds goed voor en dat gaan de inwoners merken, zo maakt de gemeente vandaag bekend. Volgend jaar dalen de woonlasten. Zelf koerst de gemeente de komende jaren af op een sluitende begroting. Toch waarschuwt wethouder Maarten Slingerland voor teveel optimisme. “Het Rijk zorgt continu voor financiële onzekerheid.”

  • Denk mee over goede en veilige huisvesting voor arbeidsmigranten!

    De gemeente Zwartewaterland vraagt inwoners om mee te denken over goede en veilige huisvesting voor arbeidsmigranten. Iedereen met ideeën, vragen, wensen en op- en aanmerkingen kan deze mailen naar arbeidsmigranten@zwartewaterland.nl. De bijdragen worden meegenomen in een visie over dit onderwerp.

  • Burgemeester: denk mee over coronamonument in de drie kernen

    De gemeente Zwartewaterland richt in alle drie kernen een coronaherinneringsplek op. Ook komen er één of meer herdenkingsbijeenkomsten. “Wij roepen bewoners op om mee te denken over die bijeenkomsten én over het coronamonument. Hoe moet dat er uitzien? En wat is een geschikte locatie?”, zo vat burgemeester Eddy Bilder samen.