Nieuws

  • Werkzaamheden aan de brug op de Oude Vaartdijk in Hasselt

    De brug voor voetgangers en fietsers op de Oude Vaartdijk in Hasselt krijgt deze week een nieuwe griplaag. Dit zorgt voor extra grip voor het verkeer bij regen en vorst. Tijdens de werkzaamheden is de brug afgesloten.

  • Burgemeester Bilder: ‘Neem je verantwoordelijkheid'

    Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt snel toe. Ook in de gemeente Zwartewaterland. “We zien een kleine gemeenschap die hard is getroffen”, aldus burgemeester Eddy Bilder. “Het is daarom van groot belang dat we met elkaar de regels die gelden aanhouden en ook opvolgen.”

  • GGD opent tijdelijke testlocatie in Genemuiden

    In overleg met de gemeente Zwartewaterland opent GGD IJsselland dinsdag 2 november een tijdelijke testlocatie in d’Overtoom in Genemuiden. Inwoners van Zwartewaterland met corona-gerelateerde klachten of die contact hebben gehad met een besmette persoon kunnen zich hier van maandag tot en met zaterdag laten testen. Deze locatie is alleen op afspraak geopend. Een testafspraak maken kan op coronatest.nl.

  • Volg basisregels en houd ziek kind thuis

    Om het aantal coronabesmettingen in Zwartewaterland terug te dringen, roepen de gemeente en GGD IJsselland inwoners op om de basisregels te blijven volgen. Geef elkaar de ruimte en was geregeld uw handen. Ook wordt een beroep gedaan op ouders met minderjarige kinderen: is uw kind ziek, houd hem of haar dan thuis, ook als volgende week de scholen weer beginnen. 

  • Pubercursus 'Positief Opvoeden' start op 9 november

    Hoe voed je je puber positief op? Hoe voorkom je probleemgedrag? Hierover gaat de vijfdelige pubercursus ‘Positief Opvoeden’ die 9 november start. De cursus is bedoeld voor ouders in Zwartewaterland met puberkinderen. “Als gemeente kunnen we zo ons steentje bijdragen aan gezonde relaties in het gezin”, zegt wethouder Maarten Slingerland.