Nieuws

  • Grintwal in Hasselt morgen deels afgezet

    De Grintwal in Hasselt is morgen gedeeltelijk afgezet. Ook een aantal parkeerplaatsen op deze locatie is niet toegankelijk. Dit is nodig om de drijvende steiger aan de Kaai veilig uit het Zwarte Water te kunnen halen.

  • Gaat u stoken: voorkom overlast

    Als de koude maanden aanbreken, gaan overal de open haarden en houtkachels weer aan. Steekt u in huis uw houtkachel of open haard aan? Voorkom overlast door rook of geur. Heeft u last van iemand die stookt? Ga dan met elkaar het gesprek aan.

  • Voorstel: alle drie zwembaden in Zwartewaterland open houden

    De drie zwembaden in Zwartewaterland blijven open, de overdekte baden in Zwartsluis en Genemuiden worden gerenoveerd. Dit stelt het gemeentebestuur voor aan de gemeenteraad. “De zwembaden zijn belangrijk voor Zwartewaterland”, zegt wethouder Maarten Slingerland. “We wonen in een mooi gebied met veel water. Kinderen moeten dus dichtbij kunnen leren zwemmen.”

  • Aantal besmettingen terugdringen is een zaak van alle inwoners

    Iedere week doen meer Zwartewaterlanders een coronatest. Van de mogelijkheid om te vaccineren bij de huisarts wordt goed gebruik gemaakt. “Onze inwoners zijn zich bewuster van de risico’s”, aldus burgemeester Eddy Bilder. “Dat is ook heel belangrijk. Vooral in Genemuiden zijn veel besmettingen. Door zelf verantwoordelijkheid te nemen kunnen we het virus afremmen. Houd je aan de basisregels en kom nu niet meer in grote groepen bij elkaar.”

  • Pleegouder of steunouder worden? Meld je aan voor digitale informatieavond!

    Is pleegouder of steunouder zijn misschien iets voor mij? Inwoners van Zwartewaterland die over het antwoord op deze vraag dubben kunnen terecht op een digitale informatieavond, komende maandag om 19.30 uur. “We willen kinderen graag dichtbij huis opvangen, zodat zij in hun vertrouwde omgeving en naar hun eigen school kunnen”, zegt wethouder Maarten Slingerland.