Nieuws

  • Oplaadpunt voor fietsen bij molen De Zwaluw

    Inwoners en bezoekers van Hasselt kunnen vanaf nu hun elektrische fiets opladen bij korenmolen De Zwaluw aan de Stenendijk 7. Wethouder Harrie Rietman heeft hier een nieuw oplaadpunt in gebruik genomen.

  • Gemeente en ROVA breiden bestrijding Japanse duizendknoop uit

    Na de succesvolle proef van vorig jaar breiden de gemeente Zwartewaterland en ROVA de actieve bestrijding van de Japanse duizendknoop verder uit. Dit moet in de komende jaren zorgen voor minder overlast door deze plant. Wethouder Maarten Slingerland onthulde vanochtend een informatiebord bij één van de locaties die is aangemerkt voor bestrijding. Slingerland: “Door zijn sterke groeikracht verdringt de duizendknoop andere plantensoorten. Ook maakt de plant straten, wegen en riolering kapot. Bestrijding is dus hard nodig.”

  • Tweede meedenkbijeenkomst over het Binnenveld

    Gemeente Zwartewaterland houdt dinsdag 12 juli de tweede meedenkbijeenkomst over de ontwikkeling van een deel van het Binnenveld. Veel belangstellenden bezochten afgelopen dinsdag de eerste bijeenkomst.

  • Herinrichting Binnenhaven afgerond

    Met een feestelijke bijeenkomst is gistermiddag de herinrichting van de Binnenhaven n Genemuiden afgerond. Van de Binnenhaven is een aantrekkelijk gebied gemaakt. Met onder meer wandelmogelijkheden en extra ligplaatsen.

  • Raadsleden op de fiets door Hasselt

    De raadsleden en het college van B&W van Zwartewaterland fietsen dit jaar op drie momenten door de gemeente om zich te laten informeren over lopende projecten. De eerste fietstocht is vrijdag 8 juli in Hasselt. In het najaar zijn Genemuiden en Zwartsluis aan de beurt.