Nieuws

  • Overeenkomst voor bouw 45 woningen bij De Meente

    Woningcorporatie Wetland Wonen en gemeente Zwartewaterland ondertekenden woensdag een overeenkomst voor de bouw van 45 sociale huurwoningen bij woon-, zorg- en dienstcentrum De Meente in Genemuiden.

  • Gratis terugkijken: webinar over ventilatie en koeling

    Een huis moet kunnen ademen zonder dat het in de winter te koud wordt en in de zomer moet een huis zijn warmte kwijt kunnen. Hoe zorg je bij een goed geïsoleerd huis voor goede koeling en ventilatie? Wat is daarvoor nodig? Op deze vragen krijg je antwoord in het webinar: Naar energieneutraal met ventilatie en koeling.

  • Bomen met hoge korting voor inwoners in het buitengebied

    Inwoners in het buitengebied van de gemeente Zwartewaterland kunnen tot 30 juli bomen aanvragen met 75% korting. De bomen worden uitgereikt tijdens de Boomdeeldag op 19 november.

  • Geen weekmarkt in Genemuiden door hoge temperaturen

    De weekmarkt in Genemuiden gaat vanwege de verwachte hitte dinsdag 18 juli niet door. Het KNMI heeft voor Overijssel voor morgen code oranje afgegeven.

  • Veel belangstelling voor Binnenveld, starters ontbreken nog

    Gemeente Zwartewaterland zette de afgelopen weken samen met bewoners en betrokkenen grote stappen op weg naar de nieuwe wijk Binnenveld. Ruim tachtig belangstellenden dachten tijdens twee meedenkbijeenkomsten in d’ Overtoom mee over de plannen. "Dat we met een blanco Binnenveld begonnen, maakte veel energie los", zegt wethouder Harrie Rietman.