Nieuws

  • Vier plekken in beeld als nieuwe hondenspeelwei

    Vorig jaar vroegen we onze inwoners om mee te denken over de invulling van hondenspeelweiden. Dat heeft veel goede ideeën opgeleverd. We gaan nu aan de slag om in elke kern een nieuwe speelplek voor honden te maken.

  • 'We hebben nu minder wateroverlast'

    Het NK Tegelwippen is dé wedstrijd waarbij inwoners uit heel Nederland tegels verruilen voor planten. Dit jaar doet Zwartewaterland voor het eerst mee. Ook Herman en Betty uit Genemuiden vervingen al tegels in hun tuin voor groen. Betty: "We merken dat we nu veel meer vogels, dieren en insecten zoals bijen en vlinders in onze tuin hebben."

  • Sportmeeting ondersteunt lokale clubs en verenigingen bij de uitdagingen van deze tijd

    Gemeente Zwartewaterland nodigt alle sportverenigingen uit voor een Sportmeeting op donderdag 22 september van 19.15 tot 21.30 uur in het Agnieten College in Zwartsluis. Deskundigen geven die avond antwoorden op uitdagingen waarvoor clubs en verenigingen staan.

  • Tegels wippen? Lever ze gratis in

    Voor het eerst doet de gemeente Zwartewaterland mee aan het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen. Om inwoners te helpen, biedt de gemeente Zwartewaterland vanaf nu de mogelijkheid om tegels gratis in te leveren. “We hopen hiermee nog meer mensen aan te zetten om mee te doen met het wippen van tegels”, vertelt wethouder Maarten Slingerland.

  • Verbetering biodiversiteit na eerste pilotjaar met 'anders maaien'

    De gemeente Zwartewaterland en ROVA zetten in op een betere biodiversiteit. Daarom begonnen zij vorig jaar de pilot 'Anders maaien'. De eerste resultaten van die pilot zijn nu bekend. “Na één jaar zijn mooie resultaten behaald”, blikt wethouder Maarten Slingerland terug op de eerste ronde van de maaiproef.