Nieuws

  • Carbidschieten op Havenplein op 30 december

    Het traditionele carbidschieten op het Havenplein in Genemuiden vindt dit jaar niet plaats op 31 december, maar op zaterdag 30 december tussen 12.30 en 16.00 uur. Vanwege het carbidschieten is parkeren op het Havenplein op deze dag niet mogelijk tussen 08.00 en 19.00 uur.

  • Gemeente komt met nog een regeling voor starters op de woningmarkt

    Starters hebben moeite om een betaalbare woning te vinden. Daarom zet de gemeente een volgende stap in de ontwikkeling van een starterspakket. Naast de starterslening is er nu ook Koopstart. Ontwikkelaars kunnen woningen tot € 355.000 met Koopstart aanbieden waardoor woningen voor starters beter betaalbaar zijn.

  • Gemeente start onderzoek naar privatisering kinderboerderij Genemuiden

    De gemeente Zwartewaterland onderzoekt de mogelijkheden voor het privatiseren van kinderboerderij de Taghof in Genemuiden. De opdracht hiervoor gaf de gemeenteraad in 2017 mee aan het college van B&W bij de vaststelling van het beleidsplan Krachtig Accommoderen.

  • Energieklussers in Zwartewaterland van start

    Bart en Wicher hebben hun eerste klus als energieklusser geklaard. De enthousiaste klussers gingen op bezoek bij mevrouw Iet Winters in Hasselt voor onder andere het plaatsen van radiatorfolie. De energieklussers zijn een initiatief van de gemeente Zwartewaterland om inwoners gratis te helpen met kleine maatregelen om energie te besparen en comfortabeler te wonen.

  • Tijdelijk nieuwe gebruikers in peuterspeelzaal Mulertstraat

    Al sinds de oprichting van In Balans maakt de stichting gebruik van de oude peuterspeelzaal aan de Mulertstraat in Hasselt. Deze zomer heeft Vakmensen de stichting overgenomen én een nieuwe locatie gevonden. Dat betekent dat de locatie aan de Mulertstraat momenteel leeg staat. De gemeente gaat de locatie in de loop van 2024 verkopen aan Wetland Wonen.