Nieuws

  • Situatie hoogwater op dit moment onder controle

    Door de hoge waterstanden hebben we in Zwartewaterland in de aanloop naar en tijdens de kerstdagen veel maatregelen getroffen. We hebben de situatie rondom het hoogwater daardoor op dit moment onder controle. Alertheid blijft van belang. Ook voor inwoners. Door de hoge grondwaterstand staan straten, fiets- en wandelpaden onder water.

  • Maatregelen hebben effect, gemeente blijft alert op hoogwater

    Het water in onze gemeente staat door de extreme neerslag nog steeds zeer hoog. Door de vele maatregelen die we de afgelopen dagen hebben genomen tegen het hoogwater, hebben we de situatie op dit moment onder controle. We blijven alert op veranderende situaties en de gevolgen van de neerslag voor de leefomgeving.

  • Zandzakken tegen wateroverlast industrieterrein Hasselt

    Het water in heel Nederland blijft stijgen. De afgelopen dagen is opnieuw veel regen gevallen. Ook in Zwartewaterland zorgt dit voor ondergelopen weilanden en straten. In sommige gevallen met ernstige wateroverlast tot gevolg. Zoals op het industrieterrein in Hasselt. Samen met het Waterschap Drents Overijsselse Delta zetten we ons dagelijks, overdag en in de avond, in om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

  • Hoge staat van paraatheid door hoge waterstanden

    Door de vele regen van de afgelopen periode en een harde westenwind als gevolg van storm Pia staat het water in Zwartewaterland op dit moment extreem hoog. De gemeente Zwartewaterland, het Waterschap Drents Overijsselse Delta en Rijkswaterstaat staan daarom paraat.

  • Zwartewaterland sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

    De gemeente Zwartewaterland heeft zich aangesloten bij het netwerk van Meld Misdaad Anoniem. Hiervoor ondertekenden burgemeester Bilder en Marc Janssen van Meld Misdaad Anoniem maandag 18 december een samenwerkingsovereenkomst. Anonieme meldingen via Meld Misdaad Anoniem komen hierdoor vanaf nu ook terecht bij de gemeente.